Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Έβρο.
Άλλοι αυτοαναφέρονται. . . , άλλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι Θα είναι υποψήφιοι κι άλλοι απλά δέχονται ουσιαστικές προτάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει εδώ και καιρό ξανά τον διάλογο με τα στελέχη και τους φίλους του και στόχος είναι να δημιουργηθούν πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια σ’ όλη τη χώρα, τα οποία να εκφράζουν την κοινωνία κι όχι τις επιθυμίες των υποψηφίων.
Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή που έχει συσταθεί, εξετάζει πρόσωπα, βιογραφικά, προτάσεις και αυτοπροτάσεις. Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο Μανώλης Όθωνας, ενώ συμμετέχουν οι:
Καζά Γεωργία
Καραχάλιος Άγγελος
Κουκουδάκη Μάρα
Κουτρουμάνης Γεώργιος
Λάμψα Πωλίνα
Τσούκαλης Νίκος
Την όλη διαδικασία συντονίζει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.

Πριν από 10 περίπου μέρες, στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν ο Νίκος Σαλαγιάννης και ο Βαγγέλης Αργύρης, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με στελέχη και φίλους του κόμματος και μίλησαν για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο του Έβρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, είδαν τουλάχιστον δέκα άτομα.
Σε συνάντηση συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης. Ο κ. Βαταμίδης, που θεωρεί εξαιρετικά τιμητική την πρόταση, δεν απάντησε θετικά ή αρνητικά. Το θέμα το συζήτησε όμως με τον επικεφαλής της παράταξής του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε του δίνει και την ευχή του. . . Δεδομένο πάντως είναι ότι ο κ. Βαταμίδης θα είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Λαμπάκη.

Οι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα πάντως για τα ψηφοδέλτια, φαίνεται ότι τηρούνται και δεν υπάρχουν παρεμβάσεις. Αυτό αποδεικνύει ότι η πρόθεση του κόμματος και του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι να υπάρχουν ξανά γερές βάσεις με την κοινωνία, από την οποία θα αναδειχθούν τα νέα στελέχη.
Προς το παρόν, ο τρόπος που κινείται η επιτροπή δεν αφήνει περιθώρια σε οικογενειοκρατία, δημόσιες σχέσεις και άλλες σχέσεις να παίξουν ρόλο στην τελική επιλογή.
Τουλάχιστον αν όχι πρωτόγνωρο, ενθαρρυντικό για τη λειτουργία ενός κόμματος.
Αρκεί να κρατήσει.