Εβδομαδιαίες προτάσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων
Τα Αγαθά Κόποις Κτώνται
Δευτέρα, 24/10 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Φι Άμπο. Ο Νιλς είναι αγρότης και ένας από τους τελευταίους ιδεαλιστές στις γεωργικές περιοχές της Δανίας. Παράγει μερικά από τα πιο εκλεκτά προϊόντα του κόσμου, που εξυμνούνται από τους καταναλωτές, αποσπούν βραβεία από το φημισμένο εστιατόριο ΝΟΜΑ της Κοπεγχάγης και καλλιεργούνται σε αρμονία με τη Φύση. Ωστόσο, οι αρχές δεν βλέπουν με καλό μάτι τις μεθόδους του και απειλούν να του αποσύρουν την άδεια εκτροφής ζώων.

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα (4/6)
Τρίτη, 25/10 στις 23:00
Ξένη σειρά ντοκιμαντέρ. Η Ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια οπτικοακουστικά αρχεία.

Μπρους Σπρίνγκστιν: Με τα Δικά του Λόγια
Τετάρτη, 26/10 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Νάιτζελ Κόουλ(Ηνωμένο Βασίλειο – 2016). Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης, ρίχνει ένα βλέμμα στο παρελθόν, αναπολώντας τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του και αφηγείται άγνωστες μέχρι τώρα ιστο­ρίες της προσωπικής του διαδρομής.

Παραφροσύνη
Τετάρτη, 26/10 στις 24:00
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τους Ουίλιαμ Κάμπελ, Λουάνα Άντερς, Μπαρτ Πάτον, Μέρι Μίτσελ (ΗΠΑ – 1963). Μια γυναί­κα αποκρύπτει τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της, προκειμένου να μην χάσει την περιουσία του. Όμως η πλούσια οικογένειά του έχει τα δικά της μυστικά.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 27/10 στις 23:00
Συζήτηση της Αλεξίας Κουλούρη με τους εισηγητές των κομμάτων για τον νέο σωφρονιστικό κώδικα στην εκπομπή «Τι Λέει ο Νόμος»

Από την Πρώτη Γραμμή στην Πρώτη Σελίδα
Παρασκευή, 28/10 στις 09.00
Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Κωσταντίνου Γκιουλέκα με θέμα τον τρόπο που ο Τύπος κάλυψε την εποποιία του 1940.

Ουρανός
Παρασκευή, 28/10 στις 22:00
Ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου με τους Τάκη Εμμα­νουήλ, Φαίδωνα Γεωργίτση, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Ε­λένη Ζαφειρίου (Ελλάδα-1962). Στη μακεδονική επαρ­χία δύο ζευγάρια χωρίζουν με την έναρξη του πολέμου. Οι δύο άνδρες πάνε στο μέτωπο της Αλβανίας. Πολε­μούν πλάι-πλάι με τον δάσκαλο, ο οποίος θα σκοτωθεί πρώτος. Στη συνέχεια θα πέσουν και οι ίδιοι, το μέτωπο θα καταρρεύσει και το πένθος θα σκεπάσει τα πάντα. Ο «Ουρανός» θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως μια από τις κορυφαίες αντιπολεμικές ταινίες του παγκόσμιου κι­νηματογράφου.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Βρετανικό Μουσείο (Α’ Μέρος)
Σάββατο, 29/10 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 29/10 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν έως σήμερα την αν­θρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 29/10 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Το Μπλόκο
Σάββατο, 29/10 στις 23:00
Ταινία του Άδωνι Κύρου με τους Μάνο Κατράκη, Κώ­στα Καζάκο, Γιάννη Φέρτη, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ξέ­νια Καλογεροπούλου, Ζορζ Σαρρή (Ελλάδα-1965). Η πρώτη ρεαλιστική αποτύπωση στιγμών της εθνικής μας αντίστασης, με άξονα αναφοράς το «Μπλόκο της Κοκκινιάς».

Τα Παιδιά της Όπερας Κυριακή, 30/10 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Ρέιμοντ Ταν (2018). Μια ομάδα παιδιών του δημοτικού από τη Σιγκαπούρη καλείται να λάβει μέρος σε μια παράσταση όπερας στην Κίνα, ξεπερνώντας τα προσωπικά της όρια και προβλήματα. Ένα αγόρι από αυτή την ομάδα πρέπει να
αντιμετωπίσει τον αυτισμό του, για να αποδείξει τελι­κά σε όλους και στον εαυτό του πως έχει ό,τι χρειάζε­ται για να είναι στη σκηνή.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/