Τέσσερα νέα σημεία καταθέτει ως προτάσεις ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου και όπως αναφέρει και υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Αποστόλης Δαβής. Ο κ. Δαβής, αναφέρεται σε πανεπιστήμιο, μουσείο απολιθωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και στο πράσινο και στη δημιουργία βιομηχανικής περιοχής στα Λάβαρα.
Την ώρα που στις βιομηχανικές περιοχές της Θράκης, υπάρχουν κουφάρια, επιχειρήσεις που κλείνουν (πρόσφατα ακόμη ένα εργοστάσιο στην Κομοτηνή), ο δημοτικός σύμβουλος ψάχνει ΒΙΠΕ στα Λάβαρα.
Δεν είναι κακό να έχεις προτάσεις. Καλό όμως είναι, αυτές οι προτάσεις να συνοδεύονται και με στοιχεία. Αν για παράδειγμα ο κ. Δαβής ανέφερε συγκεκριμένο ενδιαφέρον επιχείρησης ή έστω ανέπτυσσε την πρότασή του με δείκτες, πρόταση χρηματοδότησης και άλλα, θα ήταν σίγουρα πιο αναλυτική.
Τι υποστηρίζει ο Αποστόλης Δαβής.

Ο Δήμος Σουφλίου υστερεί σε κρίσιμους αναπτυξιακούς δείκτες και την τελευταία τριετία έχει σημειώσει άλματα στην οπισθοδρόμηση και τον μαρασμό. Μετά από τα τραγικά αποτελέσματα της απογραφής 2021, όπου ο Δήμος Σουφλίου σημείωσε την μεγαλύτερη ποσοστιαία πληθυσμιακή μείωση (-21,12%) στην περιφέρεια ΑΜΘ σε σύγκριση με την απογραφή 2011, είναι επιτακτική ανάγκη, όσο ποτέ, να τεθούν νέα θεμέλια για την αλλαγή πορείας και την αναγέννηση του τόπου μας. Συγκεκριμένα:
-Δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στα Λάβαρα.
-Δημιουργία και 6ης έδρας του Δ.Π.Θ. στο Σουφλί. Ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς με την αποκατάσταση των παλαιών κουκουλόσπιτων, το Σουφλί διεθνές σταυροδρόμι μεταξιού.
-Δημιουργία μουσείου απολιθωμάτων και ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους του Φυλαχτού (το αρχαιότερο της Ευρώπης).
-Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας-πρασίνου. Σύσταση και λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Σουφλίου με έδρα το Σουφλί (ΔΕΥΑΔΗΣ).
Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας, μακριά από κρατικίστικες και λαϊκίστικες αντιλήψεις. Κανείς δεν περισσεύει.
Ο τόπος μας μπορεί.