Πλούσιο πρόγραμμα προσφέρει και αυτή την εβδομάδα ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων.

Δείτε ορισμένες από τις προτάσεις.

Το Τελευταίο Τρένο του Γυρισμού
Δευτέρα, 7/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Λίξιν Φαν. Η ακμά­ζουσα οικονομία της Κίνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκμετάλλευση του τεράστιου πληθυσμού της, που μεταφράζεται σε εκατομμύρια φθηνά εργατικά χέ­ρια. Το ντοκιμαντέρ διερευνά όχι μόνο τη μελλοντική μοίρα του ατόμου σε αυτή τη χαοτική κοινωνική εξέλι­ξη, αλλά και τα οφέλη και τις ζημίες σε έναν αγώνα δρόμου, που θα κρίνει την επόμενη υπερδύναμη του κόσμου.

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα (6/6)
Τρίτη, 8/11 στις 23:00
Ξένη σειρά ντοκιμαντέρ. Η Ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια οπτικοακουστικά αρχεία.

Daft Punk Unchained
Τετάρτη, 9/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Ερβέ Μαρτίν-Ντελπιέρ για την κα­ριέρα των πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής Daft Punk (Γαλλία, 2015). Η διαδρομή από το πρώτο τους άλμπουμ τη δεκαετία του ’90, μέχρι το Βραβείο Γκράμι το 2014, καθώς και σημαντικές πληροφορίες για το πώς οι καλλιτέχνες έχουν χτίσει τη μουσική τους, την εικόνα τους και τις πτυχές της έμπνευσής τους.

Πλατεία Αμερικής
Τετάρτη, 9/11 στις 24:00
Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σακαρίδη με τους Γιάννη Στάνκογλου, Μάκη Παπαδημητρίου, Θέμιδα Μπαζάκα, Βασίλη Κουκαλάνι (2016). Με φό­ντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, συναντιούνται τέσσερις εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ένας tattoo artist, ένας ρατσιστής φίλος του, μια μπλεγμένη με τη μαφία Αφρικανή τραγουδίστρια και ένας Σύριος πρό­σφυγας, που θέλει να φύγει από τη χώρα μας. Όμως η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά.

Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 10/11 στις 23:00
Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με τους καλεσμένους της στην εκπομπή «Βουλής Βήμα» για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και για το πως ε­πηρεάζουν την Ελλάδα.

Ραντεβού στο Παρίσι
Παρασκευή, 11/11 στις 22:00
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντόνεν με τους: Κάρι Γκραντ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Γουόλτερ Ματάου (1963). Μια Αμερικανίδα πηγαίνει στο Παρίσι για να συναντήσει τον σύζυγό της, αλλά μαθαίνει ότι αυτός δολοφονήθηκε, ενώ χάθηκε και ένα μεγάλο χρη­ματικό ποσό το οποίο είχε κλέψει. Προσπαθώντας να βγάλει άκρη, θα μπλεχτεί με μυστικούς πράκτορες, επι­κίνδυνους διώκτες και έναν γοητευτικό άνδρα που προ­σφέρεται να την προστατεύσει.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Μουσείο Λούβρου
Σάββατο, 12/11 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 12/11 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν έως σήμερα την αν­θρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 12/11 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα
Σάββατο, 12/11 στις 23:00
Αγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Τέρενς Ντέιβις με τους Πίτερ Μάλεν, Άγκνες Ντέιν, Κέβιν Γκάθρι (2015). Η νεαρή Κρις, κόρη ενός αυταρχικού αγρότη, ενηλικιώνεται στη Σκοτία των αρχών του προηγούμε­νου αιώνα και προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της και να αποφασίσει για το μέλλον της, μέσα σε ένα σκληρό περιβάλλον.

Από Τόπο … σε Τόπο – Τζουμέρκα
Κυριακή, 13/11 στις 12:00
Αφιέρωμα στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με την πανάρχαια ιστορία και την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση. Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Πρώτος Αποχαιρετισμός
Κυριακή, 13/11 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Λίνα Ουάνγκ (Κίνα, 2017). Στα βάθη της Βορειοδυτικής Κίνας, πε­ρικυκλωμένο από χωράφια βαμβακιού και έρημο, βρί­σκεται το χωριό Uyghur, που ο Isa το αποκαλεί σπίτι του. Όταν δεν είναι στο σχολείο και δεν δουλεύει στα χωράφια των γονιών του, περνά τον καιρό του ανέμελα με την συντροφιά των φίλων του, μέχρι που η ζωή τον αναγκάζει να αρχίσει τους αλλεπάλληλους αποχαιρετι­σμούς.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/