Για την απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι.

Τα καλέσματα οργανώσεων και σωματείων.

H ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.
Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Την τελευταία δωδεκαετία ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών βιώσαμε και τη δραματική μείωση στις αποδοχές μας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Σήμερα όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι και με ένα κύμα ακρίβειας που προϋπήρχε εδώ και καιρό και με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία γιγαντώθηκε. Ο πόλεμος αυτός προκαλεί ένα κύμα αισχροκέρδειας των μονοπωλιακών συμφερόντων και του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο φέρνει τραγικές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε όλα τα αγαθά δυσανάλογα του λαϊκού εισοδήματος το οποίο πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις βασικές του ανάγκες.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να βάλει φραγή στην αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις και να προστατέψει την αγοραστική αξία των χρημάτων των καταναλωτών ενισχύοντας παράλληλα την κίνηση της αγοράς για την οποία κάθε μέρα ακούμε ότι κλείνουν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κι ενώ η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 3 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!!!
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους δημόσιους υπαλλήλους και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία ότι μας δίνει αυξήσεις. Όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.
 Στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που, στα τρία τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές την ίδια ώρα που οι ιδιωτικές δομές υγείας σφύριζαν αδιάφορα, όπως οι εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση, με δικά τους μέσα, και χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία κράτησαν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων, του ΕΦΚΑ, των οργανισμών, των φορέων, οι οποίοι παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά καταπατώντας κατακτήσεις των εργαζομένων και καταργώντας θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του ΄21 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες γιατί Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά, ενώ παράλληλα ποινικοποιεί το συνδικαλισμό οδηγώντας στα δικαστήρια Προέδρους Δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Φτάνει πια!
Δεν μπορούμε να δεχτούμε την περαιτέρω εξαθλίωση της ζωής μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε τα χαμηλά και μεσαία στρώματα να πληρώνουμε τις δυσθεώρητες αυξήσεις. στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης και την ίδια ώρα να θησαυρίζουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στις 9 Νοεμβρίου απεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο για να βάλουμε ένα τέρμα σ’ αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η δύναμη μας είναι η οργανωμένη αντίδραση και οι μαζικοί αγώνες. Αυτό είναι που φοβούνται όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις. Όλοι μαζί λοιπόν απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις μαζί με τους συμπολίτες μας για να διεκδικήσουμε:

• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα
• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
• Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
• Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων και των δημόσιων αγαθών.

Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών πρέπει να είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους επαγγελματικούς – παραγωγικούς – επιστημονικούς – κοινωνικούς – πολιτιστικούς χώρους του νομού μας και με όλους τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο, με όλους τους συνταξιούχους και με όλους τους άνεργους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Νοεμβρίου 2022
Όλοι μαζί
Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου
 Αλεξανδρούπολη: Στις 11:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
Ορεστιάδα: Στις 11:00 στην πλατεία.

Για την Ε.Γ.
Ο Ο
Πρόεδρος Γ. Γραμματέας
Τσίρτσης Παναγιώτης Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζομένους της πόλης στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.
Λέμε ΟΧΙ στην φτωχοποίηση και την ακρίβεια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1) Μείωση λογαριασμών ενέργειας ηλεκτρικό-πετρέλαιο-φυσικό αέριο.
2) Μείωση του Φ.Π.Α σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης
3) Αύξηση στους μισθούς μας με την επαναφορά κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
4) Αύξηση του αφορολόγητου των μισθών.

Όλοι και όλες στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας Τετάρτη 9 Νοέμβρη ώρα 10:30.

Από την Διοίκηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κατά την τακτική του συνεδρίαση της 3/11/2022 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας με αιτήματα :
– Την λήψη μέτρων καταπολέμησης της ακρίβειας και προστασίας των πολιτών
– Την δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας
– Την κατάργηση ή μείωση στα κατώτατα όρια των ΕΦΚ και ΦΠΑ στα μέσα και υλικά που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση
– Την αποτροπή διακοπών, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών
– Την εξασφάλιση επαρκών κονδυλίων για τη θέρμανση και λειτουργία Σχολείων και Μονάδων Υγείας
– Την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όλους τους κατοίκους της περιοχής
– Την κατάργηση των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών
– Την θέσπιση αφορολογήτου μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ
– Την αναστολή επιβολής ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ
– Την αποτροπή κατάργησης δικαστικών σχηματισμών
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΜΕΜΕΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΙΔΟΥ

Το τελευταίο διάστημα ως σύλλογος αναδείξαμε και με διάφορες δράσεις διεκδικήσαμε την επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε ως κλάδος, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Προβλήματα τα οποία δυστυχώς οξύνθηκαν περαιτέρω με όλες τις αναρίθμητες υποχρεώσεις που μας αναθέτουν από όλα τα Υπουργεία.

Ταυτόχρονα η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας και του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και την προστασία των πολιτών, απλά «παρακολουθεί», απειλεί με δηλώσεις τύπου «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ» και μοιράζει ψίχουλα μέσω των διάφορων κουπονιών (voucher/pass), προσφέροντας πόρους σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που έτσι μπορούν να αυξάνουν τις τιμές τους και να διατηρούν τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών (αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών) καθώς και του κόστους της κανονιστικής συμμόρφωσης δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί στα γραφεία μας. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το εισόδημά μας, για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας και για το μέλλον του επαγγέλματός μας.

Ως Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Βορείου Έβρου συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που καλούν η ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΟΦΕΕ και εκατοντάδες άλλοι σύλλογοι, ομοσπονδίες και φορείς όλων των κλάδων και καλούμε τα μέλη μας, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες της Ορεστιάδας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 11:00 στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Αναβολή της υποχρεωτικότητας των myDATA. Υποβολή μόνο των εσόδων χωρίς πρόστιμα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες του συστήματος. Καμία αποστολή αποκλίσεων από τους λογιστές.
 Κατάργηση κάθε μορφής προστίμου που αφορά τη λειτουργία της πλατφόρμας myDATA.
 Προστασία των λογιστών – φοροτεχνικών από τις κυρώσεις και ευθύνες του Ν.4557/2018 (ΦΕΚ Α’139 /30-07-18).
 Θεσμοθέτηση άμεσα της άδειας ασθένειας του λογιστή, της άδειας μητρότητας καθώς και του μήνα Αυγούστου χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες και άλλες υποχρεώσεις.
 Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.
 Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του Φ.Π.Α. στα είδη διατροφής και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας , ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
 Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
 Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν «προσαρμοζόμαστε» στην πολιτική φτωχοποίησης, που ταυτόχρονα υπηρετεί την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, δεν προσαρμοζόμαστε στην ανοχή και στην ανέχεια, δεν προσαρμοζόμαστε στην λογική του «περίμενε» και των επίδοξων «σωτήρων».
Παίρνουμε την υπόθεση των διεκδικήσεων στα χέρια μας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την ίδια αντεργατική περπατησιά, θεωρεί πως με τα δελτία που ονομάζει pass και με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης με όφελος από 0,00 έως 1,83 € την ημέρα και του χαρατσιού του ΤΠΔΥ, μπορεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια και να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που για πάνω από δέκα χρόνια «κατακρεουργούν» τους μισθούς μας, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός και η αισχροκέρδεια αποδεκατίζει το λαϊκό εισόδημα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι από τα χρόνια των μνημονίων έως σήμερα, που θεωρητικά έχουμε βγει από αυτά – δύο φορές μάλιστα -, έχουμε χάσει τουλάχιστον το 40 % του πραγματικού μας μισθού, ζούμε το «πάγωμα» των προσλήψεων και την κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αποδόμηση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και Παιδείας, την καταστολή, τον αυταρχισμό και το χτύπημα συλλογικών δικαιωμάτων.

Ζούμε τα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου και της «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, της πολιτικής της πανάκριβης πράσινης μετάβασης και της απαξίωσης των εγχώριων πηγών, τα αποτελέσματα της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία που πέρα από την περαιτέρω εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, τώρα μπαίνει σε νέα φάση ακόμα πιο επικίνδυνης εξέλιξης, ακόμα και πυρηνικού ολέθρου, της ενεργής εμπλοκής της χώρας μας και των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών ΗΠΑ-ΕΕ απ’ την μια και Ρωσίας και Κίνας απ’ την άλλη.

Δεν δεχόμαστε το έτος 2022, την ίδια στιγμή που μεγιστάνες του πλούτου σκορπάνε εκατομμύρια εν μία νυκτί για να κάνουν… τουρισμό στο διάστημα, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942!

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι σε δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα θα δώσουμε την δική μας απάντηση.
Δεν προσαρμοζόμαστε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε:

• Αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Καμία ιδιωτικοποίηση – Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός – Έξω οι εργολάβοι από το δημόσιο.
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
• Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

Δεν προσαρμοζόμαστε- Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε

Όλοι και όλες στην Απεργία
και στη συγκέντρωση που καλούν τα εργατικά σωματεία της πόλης μας,
Τετάρτη 9 Νοέμβρη, 10.30 στο Δημαρχείο

1/11/2022
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΕΒΡΟΥ