Όλα είναι ανοιχτά, ονόματα ακούγονται, υποψήφιοι «αλλάζουν» και το μόνο σίγουρο είναι ότι το ψηφοδέλτιο δεν έχει κλείσει.

Δύσκολη είναι η εξίσωση της συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων για τα περισσότερα κόμματα στον Έβρο, καθώς ο χρόνος των εκλογών, το αμφίβολο εκλογικό αποτέλεσμα και οι έδρες που μπορεί να από μία έως καμία για κάποια κόμματα προβληματίζουν μεταξύ άλλων τους υποψηφίους.

Η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να δώσει έμφαση στον Έβρο, καθώς ελπίζει ότι ύστερα από χρόνια, θα καταφέρει να εκλεγεί ξανά βουλευτής στον Έβρο. Και ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να είναι πολλοί, μόλις έξι τελικά θα καταφέρουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο είτε επειδή το ήθελαν από την αρχή, είτε επειδή τους πρότειναν ή τους το πρότειναν.
Προς το παρόν σίγουροι υποψήφιοι πρέπει να θεωρούνται μόνο τρεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αρνηθεί να είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Βαταμίδης, ο Θανάσης Κολχούρης, ο Παναγιώτης Ζαπάρτας, ο Άρης Καραμανίδης και ο Γιάννης Κανελάκης.
Το όνομα της Σμαρώς Πιστίκη, της διακεκριμένης νομικού ακούγεται έντονα, αλλά μέχρι εκεί.
Γρίφος παραμένει το τι θα πράξει τελικά η δικηγόρος με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία Κρυσταλλία Αρμενάκη.
Ο καθηγητής πανεπιστημίου Στέλιος Παναγούτσος, είναι ένα από τα πρόσωπα το οποίο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα ήθελε να έχει στο ψηφοδέλτιό του, για πολλούς λόγους.
Ο Στέλιος Παναγούτσος μεταξύ άλλων, στο παρελθόν είχε στηρίξει τη ΔΗΜΑΡ κι έτσι στηρίζει και μία άλλη άποψη στο ΠΑΣΟΚ, έχει γνωστό κύρος και αναγνώριση, έχει ουσιαστικές επαφές με τη Χαριλάου Τρικούπη όταν κι αν χρειάζεται, ενώ διατέλεσε μέλος της γραμματείας παιδείας του ΚΙΝΑΛ.

Δεν αποκλείεται επαφές να έχουν γίνει και με συγγενείς πρώην γνωστών στελεχών, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν μόνο ο Μανώλης Όθωνας και ο Γιάννης Σαλαγούδης, οι οποίοι είχαν τις επαφές στον Έβρο, το προηγούμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, οι υποψηφιότητες του Σταύρου Βαβία, της Δροσιάς Μουλατζίδου – Λαζαρίδου και του Λευτέρη Χαμαλίδη, είναι οι μόνες που μπορούν να θεωρούνται δεδομένες.
Οι συζητήσεις πάντως στο κόμμα, δίνουν και παίρνουν. Άλλες φορές οδηγούν σε όνομα, άλλες σε αδιέξοδο. . .