Εξαιρετικά σημαντικές οι υποθέσεις – Κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια που καταλήγουν τα όπλα.

Η τρίτη υπόθεση εισαγωγής όπλων στην χώρα μας από την Τουρκία, με την ίδια μέθοδο γίνεται γνωστή μέσα σε λίγους μήνες.
Οι δύο πρώτες υποθέσεις τις οποίες είχε αποκαλύψει το thraki Νεα, είχαν θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές, καθώς μόνο τυχαίες δεν μπορούσαν να θεωρηθούν.
Και στις παλιές περιπτώσεις του Μαρτίου και στην τελευταία που σημειώθηκε μόλις χθες, τα όπλα έφερναν στην Ελλάδα άτομα που μπήκαν παράνομα από την Τουρκία με το προφίλ του «πρόσφυγα».
Το Σάββατο, η αστυνομία έστησε με άκρα μυστικότητα όπως και τις άλλες φορές επιχείρηση. Αστυνομικοί από την ασφάλεια Κομοτηνής σε συνεργασία με αστυνομικούς τους τμήματος συνοριακής φύλαξης Τυχερού ήταν στο ποτάμι σε παρέβρια περιοχής της Γεμιστής και έκαναν έφοδο όταν εντόπισαν ύποπτο άτομο.
Αν και η επιχείρηση είχε στηθεί πολύ καλά, ένα ακόμη άτομο που μπήκε στην Ελλάδα λαθραία κατάφερε να διαφύγει.

Σε σακίδιο οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν οκτώ πιστόλια με τις γεμιστήρες τους, ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους 997 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η υπόθεση για την αστυνομία δεν έχει κλείσει, με τις έρευνες να συνεχίζονται. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν που καταλήγουν τα όπλα στην Ελλάδα και ποιος είναι ο σκοπός των ατόμων που θα τον παραλάβουν.