Μεγάλη οικονομική επιβάρυνση προκάλεσε ένας άγνωστος προς το παρόν άνδρας, σε επιχειρήσεις ψιλικών στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο.
Ο άνδρας, ο οποίος φορούσε κουκούλα με την οποία καλύπτονταν και το μέτωπό του, πήγε σε τέσσερις σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες επιχειρήσεις ψιλικών σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο και ζήτησε προπληρωμένες κάρτες αξίας 100 ευρώ, από το κάθε κατάστημα.
Την ώρα που του παραδίδονταν οι κάρτες, προφανώς κατάφερε να σκανάρει με το κινητό του τα στοιχεία τους και να τις εξαργυρώσει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο υποτιθέμενος πελάτης, έδινε τραπεζική κάρτα για να πληρώσει, όμως η κάρτα ήταν άδεια, οπότε ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας αναγκάζονταν να κρατήσει το απόκομμα της προπληρωμένης κάρτας, με την ελπίδα ότι θα την πουλήσει σε επόμενο πελάτη.
Όμως, όταν οι επιχειρηματίες ή οι υπάλληλοι των ψιλικατζίδικων διαπίστωναν ότι οι «πελάτης» έχει εξαργυρώσει το ποσό, αυτός είχε εξαφανιστεί.

Για την υπόθεση, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία έχει και περιγραφές του δράστη, τον οποίο και αναζητεί.

Η ζημιά για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλη, καθώς το περιθώριο κέρδους από αυτές τις πωλήσεις των συγκεκριμένων καρτών, είναι περίπου στο 2 με 2,5%.