Επαγγελματικά και χωρίς να χάσουν χρόνο, οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Ορεστιάδας κατάφεραν να εξιχνιάσουν υπόθεση, όπου άγνωστος άνδρας πήγαινε σε ψιλικατζίδικα και προμηθεύονταν προπληρωμένες κάρτες, χωρίς ποτέ να τις πληρώσει. Ο άνδρας, φορώντας κουκούλα, πήγαινε σε καταστήματα και ζητούσε προπληρωμένες κάρτες αξίας 100 ευρώ. Την ώρα που του παραδίδονταν οι κάρτες, προφανώς κατάφερε να σκανάρει με το κινητό του τα στοιχεία τους και να τις εξαργυρώσει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο υποτιθέμενος πελάτης, έδινε τραπεζική κάρτα για να πληρώσει, όμως η κάρτα ήταν άδεια, οπότε ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας αναγκάζονταν να κρατήσει το απόκομμα της προπληρωμένης κάρτας, με την ελπίδα ότι θα την πουλήσει σε επόμενο πελάτη.
Όμως, όταν οι επιχειρηματίες ή οι υπάλληλοι των ψιλικατζίδικων διαπίστωναν ότι οι «πελάτης» έχει εξαργυρώσει το ποσό, αυτός είχε εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του thraki Νεα, έχουν εξαπατηθεί έξι επιχειρήσεις στην Ορεστιάδα, δύο στο Διδυμότειχο και μία στην Αλεξανδρούπολη.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ορεστιάδας, άμεσα κινήθηκαν στις επιχειρήσεις ζητώντας και πληροφορίες, αλλά κυρίως ενημερώνοντας επιχειρηματίες για το περιστατικό, για να μην την πατήσουν κι αυτοί. Τελικά, όταν ο άγνωστος άνδρας εξαπάτησε επιχειρήσεις και για 2η ημέρα, οι αστυνομικοί ήξεραν προς τα που θα κινηθούν, συνδυάζοντας στοιχεία που προέρχονταν από τις μετακινήσεις του.
Αφού απέκλεισαν περιοχές, κινήθηκαν στο Διδυμότειχο, φτάνοντας στο χώρο όπου διέμενε. Ο 37χρονος είχε βρεθεί στον Έβρο για εργασία, το τελευταίο διάστημα, ενώ φαίνεται ότι στην Ελλάδα βρίσκεται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.