Η κατάσταση στις περιοχές όπου δημιουργείται δίκτυο φυσικού αερίου στις πόλεις της ΑΜΘ, δεν μπορείς να πεις ότι είναι και καλή.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα, όπως στην Ορεστιάδα, όπου γίνονται και άλλα έργα, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.
Από τη μια, πρέπει να γίνουν τα έργα, από την άλλη και η υπομονή έχει και κάποια όρια.

Στην Ορεστιάδα, οι δρόμοι επιβαρύνονται από τα έργα για το αέριο και για τις οπτικές ίνες. Και μπορεί ο δήμος, επιτέλους να μερίμνησε και να εξασφάλισε ότι οι κεντρικές οδοί Κωνσταντινουπόλεως και Βασιλέως Κωνσταντίνου θα ασφαλτοστρωθούν και θα αποδοθούν ως ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι στους κατοίκους, μέχρι όμως να ξεκινήσουν τα έργα υπάρχουν προβλήματα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και δεκαετίες, οι δημοτικές αρχές, δεν είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, ενώ η σημερινή δημοτική αρχή, δεσμεύτηκε ότι η εικόνα θα αλλάξει, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα για το αέριο, πράγμα που φαίνεται ότι τηρείται, καθώς έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο και το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, μετά το τέλος του χειμώνα.

Τι γίνεται όμως με τα μπαλώματα (αποκαταστάσεις) στις τομές για το αέριο;

Οι φωτογραφίες από την οδό Κωνσταντινουπόλεως είναι ενδεικτικές.


Η τομή, καλύφθηκε με άσφαλτο, όμως πάνω στην τομή, δημιουργήθηκε καθίζηση και χωράει άνετα μέσα σ’ αυτή η ρόδα αυτοκινήτου. Ας μη μιλήσουμε για ρόδα ποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας. . .
Το thraki Νεα, ρώτησε για το θέμα τον αντιδήμαρχο Ορεστιάδας Αρχοντή Αρχοντίδη, ο οποίος τόνισε ότι την ευθύνη της αποκατάστασης την έχουν τα συνεργεία που εκτελούν τα έργα. Ο δήμος πιέζει, τόνισε χαρακτηριστικά, ώστε να γίνονται και άμεσα και σωστά οι αποκαταστάσεις.
Από εκεί και πέρα, όταν βλέπουμε τρύπες και καθιζήσεις στις αποκαταστάσεις, έχουμε την απορία. Μέχρι πότε θα διαρκεί η υπομονή;
Αν είναι να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη που θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο του δήμου, δεν μας βλέπουμε καλά.