Σε μία αναμενόμενη από μήνες κίνηση, προχώρησε ο συνταξιούχος Γιώργος Τσιουράκης. Ο κ. Τσιουράκης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Διδυμοτείχου.
Είχαν προηγηθεί οι επί μήνες εμφανίσεις του σε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις και η προσέγγιση ατόμων, με σκοπό τη γνωριμία και τη δημιουργία προφανώς πόλου υποστήριξης.
Ο Γιώργος Τσιουράκης, συνταξιοδοτήθηκε, ύστερα από μία επιτυχημένη, όπως αναφέρει και ο ίδιος πορεία στον ιδιωτικό τομέα.
Μάλιστα στη γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του τονίζει ότι ήταν από 2006 έως το 2022 Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος NEC HELLAS S.A..
Για πολλά χρόνια κάτοικος εξωτερικού και για περισσότερα κάτοικος Αθηνών. Το τελευταίο όμως διάστημα, σταθερά κάτοικος Ψαθάδων.

Το βιογραφικό Τσιουράκη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Θέσεις ευθύνης, εμπειρία στο εξωτερικό και πλέον μετά τη συνταξιοδότησή του, πορεία για το δήμο Διδυμοτείχου.
Μπορεί το βιογραφικό να είναι πράγματι καλό, στο κείμενο γνωστοποίησης υποψηφιότητας όμως συναντάς εκφράσεις οι οποίες δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενες.

Δεν αποφάσισα να συμμετέχω στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας για τον εαυτό μου το ρόλο του «Σωτήρα»!
Δεν μου χαρίστηκε ποτέ τίποτα…
Η δύναμη λοιπόν, είναι στα χέρια σας.
Να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας προς το καλύτερο.

Αυτές τις εκφράσεις και άλλες, τις έχουμε ακούσει πολλές φορές και δεν πρόκειται για κάτι νέο, ενώ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει για την επαγγελματική του διαδρομή: «Έχω πετύχει πολλά, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα«.

Αυτό μας έκανε εντύπωση, καθώς είναι κάτι που θα μπορούσε να το πει ο καθένας. Ο γιατρός που έσωσε μία ζωή ή που καθησύχασε έναν ασθενή, ο αστυνομικός που έπιασε έναν κλέφτη ή που πέρασε στο δρόμο ένα πιτσιρίκι, ο υπάλληλος της ΔΕΥΑ που καθάρισε ένα ξεχασμένο φρεάτιο και δεν πλημμύρισε ένα σπίτι. Όλοι πετυχαίνουν αν είναι σωστοί στη δουλειά τους. Απλά δυστυχώς ως κοινωνία έχουμε μάθει να λέμε μπράβο σε λίγους ή να ακούμε από άλλους πόσα πέτυχαν.

Στο ερώτημα γιατί θέλει ο Γιώργος Τσιουράκης να γίνει δήμαρχος, ο ίδιος προσπαθεί να δώσει απαντήσεις με το μακροσκελές κείμενό του, το οποίο στο τέλος συμπληρώνεται από πτυχία και θέσεις εργασίας.
Προφανώς ο κατά δήλωσή του υποψήφιος δήμαρχος βρήκε κάποιο κενό.
Θεωρούμε ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον ίδιο τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο οποίος αν και εκλέχθηκε νέος και για πρώτη φορά, δε φαίνεται να συσπειρώνει δίπλα του νέα πρόσωπα, νέους υποψηφίους.
Από την άλλη η μη δημόσια ακόμη απόσυρση υπέρ άλλου υποψηφίου των πρώην δημάρχων Τοκαμάνη και Πατσουρίδη, ίσως να αφήνει για κάποιους περιθώρια προσπάθειας.
Όπως και να έχει, σε κάθε περίπτωση, προηγούνται οι εθνικές εκλογές. Μετά θα κριθούν πολλά και θα φανεί ποιος θα καταφέρει να κάνει συνδυασμό και ποιος θα λέει και θα εννοεί «γι’ αυτόν τον τόπο».

Πάντως μας άρεσε το σύνθημα που έχει στην αφίσα της φωτογραφίας που «αλιεύσαμε» από το διαδίκτυο: «Στο πανεπιστήμιο δε χωρούν πειράματα».
Να μην το παραφράσουμε, γιατί με τους δήμους, τη βουλή και τη διοίκηση, θα λέγαμε δεν επιτρέπονται πειραματισμοί.
Διαβεβαιώνουμε όμως τους πάντες, ότι οι δήμοι δεν λειτουργούν όπως οι ιδιωτικές εταιρείες.