Μόνο τέσσερα από τα έξι συνολικά ονόματα που θα μετέχουν ως υποψήφιοι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, έχουν γίνει γνωστά.
Μέχρι τώρα δεδομένο θεωρείται ότι υποψήφιοι θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι τρεις βουλευτές του Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης.
Οι δύο θέσεις θα καλυφθούν από γυναίκες και το ιδανικό για τη Νέα Δημοκρατία είναι η μία να είναι κάτοικος του βορείου τμήματος του Έβρου.
Ενδιαφέρον θα έχουν για το κόμμα και ενδεχόμενα δημοσκοπικά στοιχεία, τα οποία προφανώς δείχνουν αναγνωρισιμότητα κι όχι σειρά κατάταξης.
Ας δούμε τώρα και τέσσερις πιθανές υποψηφιότητες, οι δύο από τις οποίες είναι και από το περιβάλλον του περιφερειάρχη, καθώς αξιοποιούνται σε τομείς της περιφέρειας. Πρόκειται για της Αλεξάνδρα Γκουλιάμα και Κατερίνα Φωτιάδου.
Οι άλλες δύο πιθανές υποψήφιες είναι η μία από τη Σαμοθράκη, η Κατερίνα Καραμήτσου – Γιαννέλου και η άλλη από το Διδυμότειχο, η Χριστίνα Καπετανίδου.
Απ’ όσο είναι σε θέση να γνωρίζει το thraki Νεα, η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε υποψήφια τη Χριστίνα Καπετανίδου καθώς θα αποτελέσει και μία ισχυρή υποψηφιότητα για το μέλλον, είτε στην αυτοδιοίκηση είτε και στη βουλή.
Πρόταση πάντως τελική και ουσιαστική δεν πρέπει να έχει γίνει σε καμία από τις Γκουλιάμα, Φωτιάδου, Καραμήτσου και Καπετανίδου, καθώς αν ίσχυε κάτι τέτοιο, κάπως θα είχε διαρρεύσει.

Σε λίγες μέρες πάντως οι γυναίκες υποψήφιες της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν γνωστές, όπως και η 6η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.