Ειδοποίησε την αστυνομία, όταν υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά

Άμεση ήταν η αντίδραση ιδιοκτήτριας ψιλικατζίδικου στην Ορεστιάδα, όταν δύο άνδρες μπήκαν στο κατάστημα και ζήτησαν μία προπληρωμένη κάρτα των 100 ευρώ. Η γυναίκα, είχε πέσει θύμα πριν από λίγες ημέρες, όταν εκτύπωσε για πελάτη προπληρωμένη κάρτα, την οποία ο «πελάτης» αντέγραψε και δεν πλήρωσε ποτέ.

Αυτή τη φορά, πριν παραδώσει την κάρτα, ζήτησε να πληρωθεί. Επειδή όμως η τραπεζική κάρτα που της εμφάνισαν οι πελάτες δεν περνούσε, τους τόνισε ότι αν δεν πληρωθεί θα καλέσει την αστυνομία.
Τελικά, η προπληρωμένη κάρτα πληρώθηκε με μετρητά, όμως η αστυνομία ειδοποιήθηκε, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της ασφάλειας να προχωρήσουν σε δύο προσαγωγές.
Επειδή όμως δεν εντοπίστηκε κάτι το επιλήψιμο, με δεδομένο ότι οι δύο προσαχθέντες είχαν πληρώσει τη συναλλαγή, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι δύο άνδρες δεν ήταν από την Ορεστιάδα και βρέθηκαν στην πόλη ως επισκέπτες.

Τον Ιανουάριο, ένας 36χρονος είχε εξαπατήσει 7 καταστήματα πώλησης σε Ορεστιάδα, Χηλή και Διδυμότειχο, καθώς ζητούσε προπληρωμένες κάρτες των 100 ευρώ, αντέγραφε τα στοιχεία τους, αλλά δεν την πλήρωνε με την πρόφαση ότι θα επέστρεφε με μετρητά στο κατάστημα. Μετά τη σύλληψή του, καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκιση με αναστολή.