Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοσυνεταιριστικής, όπου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος. Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάσης Δημούτσης, πριν από δύο μήνες κι ενώ είχε έρθει σε ρήξη με τη δημοτική αρχή Σουφλίου, έκρινε σωστό – καθώς αποτελούσε εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής ως δημοτικός σύμβουλος – να παραιτηθεί από τη θέση του ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοσυνεταιριστικής.
Ο κ. Δημούτσης, έτσι έκρινε ότι είναι σωστό κι έτσι έπραξε, καθώς προφανώς για λόγους αρχής δεν ήθελε να μετέχει σε ένα όργανο, στο οποίο αρχικά συμμετείχε ως συνεργάτης του δημάρχου, με τον οποίο πλέον κι αυτός ακολουθεί άλλους δρόμους.
Κι ενώ θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει ότι τη θέση του Θανάση Δημούτση, θα τη λάβει δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, όπως πληροφορήθηκε το thraki Νεα, τη θέση την έλαβε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, όχι όμως δια του δήμου, αλλά δια της ενώσεως!

Ο Χρήστος Καραγιάννης πρώην αντιδήμαρχος Σουφλίου και δεξί χέρι του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού, τοποθετήθηκε σε διοικητικό συμβούλιο υπό τον νυν δήμαρχο Σουφλίου και αντίπαλο του πρώην δημάρχου.
Θα το γράψουμε ακόμη μία φορά, για να μην γυρίζετε πίσω να το διαβάσετε.

Ο Χρήστος Καραγιάννης πρώην αντιδήμαρχος Σουφλίου και δεξί χέρι του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού, τοποθετήθηκε σε διοικητικό συμβούλιο υπό τον νυν δήμαρχο Σουφλίου και αντίπαλο του πρώην δημάρχου.

Ο κ. Καραγιάννης, δεν τοποθετήθηκε ως μέλος από το δημοτικό συμβούλιο Σουλφίου, αλλά από τον αγροτικό συνεταιρισμό κοινή γεωργικής εκμετάλλευσης Σουφλιώτικα Κελάρια (Ένωση).

Από τη σελίδα της Δημοσυνεταιριστικής πληροφορούμαστε:
Μέτοχοι της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε είναι οι κάτωθι:

Δήμος Σουφλίου
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δήμος Σαμοθράκης
Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Σουφλιώτικα Κελάρια
Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού
Αγροτικός Συνεταιρισμός Λουτρού
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Επιμελητήριο Έβρου
Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών- Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας
Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου
Το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου κατέχουν οι ΟΤΑ Ά και ΄Β βαθμού με ποσοστό 92,29%. Το ποσοστό των ιδιωτικών φορέων συμπεριλαμβανομένων των Επιμελητηρίων, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Πολιτιστικών Συλλόγων και λοιπών φορέων ανέρχεται σε 7,71%.

Η Εταιρεία διοικείται από την Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι 9μελες και εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής και παρατείνεται μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση.
Εκτελεστικές αρμοδιότητες έχουν ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής, ο οποίος έχει και την ευθύνη της Επιχειρησιακής Λειτουργίας.
Οικονομικά Στοιχεία
Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 232.466,20€ που αντιστοιχεί σε 3.967 μετοχές αξίας 58,60€ έκαστη.
Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου έχει συμπεριλάβει τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές παρότι δεν απαιτείται από το νόμο.
Σκοπός του ετήσιου οικονομικού ελέγχου της εταιρείας είναι η οικονομική διαχείριση της σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η απρόσκοπτη λειτουργία και η διαφάνεια δεδομένου ότι διαχειρίζεται εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Στελέχωση Εταιρείας
Στην εταιρεία λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Τμήμα Διοίκησης και Προγραμματισμού-Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Έργων Συνεργασίας
Τμήμα Οικονομικό/ Λογιστήριο
Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
Τμήμα Προμηθειών και Παρακολούθησης Συμβάσεων
Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης (Τεχνική Υπηρεσία) και υποστήριξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τμήμα Νομικής Υποστήριξης
Συστήματα ποιότητας και ασφάλειας

Από το 2004 η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO9001:2015 με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας στις υπηρεσίες της καθώς επίσης και την οργανωτική της αναβάθμιση.

 

 

Το thraki Νεα, ως όφειλε επικοινώνησε εντυπωσιασμένο με την εξέλιξη με τον κ. Καραγιάννη. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι μετέχει ως εκπρόσωπος της ένωσης και παράλληλα επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο καθόδου του, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θέλοντας προφανώς να κλείσει κάθε ενδεχόμενο σκέψης για συνεργασία με τον νυν δήμαρχο.

Ο καιρός πλησιάζει, θα πληροφορηθούμε από τις εξελίξεις.

Σύνθεση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα της Δημοσυνεταιριστικής (όπως αναφέρεται ακόμη στη σελίδα της)

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΘΕΣΗ
1 Καλακίκος Παναγιώτης Δήμος Σουφλίου Πρόεδρος
2 Λαζόπουλος Δημήτριος Δήμος Αλεξανδρούπολης Διευθύνων Σύμβουλος
3 Φωτεινού Φωτεινός Δήμος Σαμοθράκης Αντιπρόεδρος
4 Μπίκος Παναγιώτης Δήμος Αλεξανδρούπολης Εντεταλμένος Σύμβουλος
5 Σκαρκάλας Παναγιώτης Δήμος Σουφλίου Γραμματέας
6 Δημούτσης Αθανάσιος Δήμος Σουφλίου Μέλος
7 Μουλατζίδου Λαζαρίδου Δροσιά Δήμος Αλεξανδρούπολης Μέλος
8 Κιτσικίδης Λάζαρος Α.Σ.Κ.Γ.Ε ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ Μέλος
9 Γκαϊδατζής Νικόλαος Δήμος Σουφλίου Μέλος