Στους δύο ανεβαίνει λίγο πριν από τις εκλογές ο αριθμός των συμβούλων οι οποίοι αποχώρησαν και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου. Ο κ. Καλακίκος, ο οποίος όπως είναι προφανές θέλει να δημιουργήσει την εικόνα του επιτυχημένου δημάρχου, του δημάρχου των έργων και των αποφάσεων, βλέπει ακόμη έναν δημοτικό του σύμβουλο να αποχωρεί.
Μετά τον Τζεμήλ Καμέρ, χθες στο δημοτικό συμβούλιο ανεξαρτητοποιήθηκε και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάσης Δημούτσης. Ο κ. Δημούτσης, είχε εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες του με τη διοίκηση και το προηγούμενο διάστημα και λίγο πριν μπούμε στη δημοτική προεκλογική περίοδο, αποφάσισε να εκφραστεί με έναν ακόμη πιο ηχηρό τρόπο, αυτόν της ανεξαρτητοποίησης.

Όταν ο κ. Δημούτσης παραιτήθηκε από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε επιστολή του ανέφερε:

Μετά τις εκλογές του Μαϊου του 2019 που ο τόπος απαλλάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήρθε το χαμόγελο και η ελπίδα πως ΟΛΑ πια θα αλλάξουν.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι πως η παράταξή μας έχασε τον προσανατολισμό και την συνοχή της.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξή μας (μεταξύ των οποίων κι εγώ) καθώς και οι φίλοι και οι συναγωνιστές μας, κατά καιρούς εκφράζουμε έντονα την αγωνία μας να πετύχουμε, να δημιουργήσουμε, να προτείνουμε, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να προστατεύσουμε την ηθική την δική μας αλλά και της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Δυστυχώς η αντίδραση μίας κλειστής ομάδας που αποτελείται από το Δήμαρχο, ειδικούς συνεργάτες και υπαλλήλους ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ αυτές τις φωνές και συνεχίζουν ΜΟΝΟΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ.
Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρόμενος γι’ αυτές τις συμπεριφορές της. . . «κλειστής ομάδας» αλλά παραμένω και στηρίζω την παράταξη.

Πλέον όμως ο Θανάδης Δημούτσης, βρίσκεται εκτός παράταξης δημαρχου, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε.