Βροντερό όχι από την Βάγια Καραφεΐζη
Τη δεύτερη υποψήφια αναζητούν στην Νέα Δημοκρατία ώστε να κλείσει και το ψηφοδέλτιο του Έβρου. Με τη Νέα Δημοκρατία, υποψήφιοι θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι νυν βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης.
Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι γνωστοί από καιρό, όμως το θέμα των γυναικών, είναι κάτι που καίει το κόμμα, καθώς ναι μεν θέλουν ισχυρές υποψηφιότητες, όμως ο χρόνος για να κινηθούν οι υποψήφιες δεν είναι αρκετός, ώστε να έχουν μία ελπιδοφόρα πορεία.
Και μπορεί να θέλουν στη ΝΔ υποψήφιες οι οποίες να προσελκύσουν ψήφους, όμως με δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν σε περίπου δύο μήνες, οι υποψήφιες δε θα προλάβουν ούτε τις κάρτες που θα τυπώσουν να μοιράσουν.
Η Βάγια Καραφεΐζη από το Διδυμότειχο, δέχθηκε κρούση και πρόταση την προηγούμενη εβδομάδα, όμως αρνήθηκε. Κι ένας από τους λόγους της άρνησης, είναι ότι τη θυμήθηκαν πριν το τέλος. Η Χριστίνα Καπετανίδου, η Κατερίνα Φωτιάδου και η Κατερίνα Καραμήτρου – Γιαννέλου, παραμένουν οι πλέον πιθανές για υποψηφιότητα, όμως ακόμη όλα είναι ρευστά.
Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχει αργοπορία στην ανακοίνωση των δύο γυναικών που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο, υπάρχει και το πρόβλημα ότι χάνουν και οι τρεις βουλευτές τη δυνατότητα να κινηθούν αναλόγως. Κι όταν λέμε αναλόγως, εννοούμε το ενδεχόμενο συνεργασίας με μία από τις υποψήφιες ή έστω τη δυνατότητα απάντησης όταν τους ρωτούν οι υποψήφιοι “τελικά ποιες θα είναι υποψήφιες”. Όταν ο βουλευτής δεν ξέρει, βρίσκεται από λίγο έως πολύ, εκτεθειμένος. . . .