Τώρα υπήρξε πρόβλημα με την υποψηφιότητα του Ηλία Ηλιακόπουλου με τη Χρυσή Αυγή για το κόμμα Βελόπουλου;

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απομάκρυνση του Ηλία Ηλιακόπουλου από το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο. Όπως αποκάλυψε το thraki Νεα, ο κ. Ηλιακόπουλος αν και ήταν δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Έβρου, τελικά θα είναι εκτός ψηφοδελτίου, κάτι που άρχισε να διαφαίνεται από το βράδυ της Τρίτης. Ο πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Δέλτα τηλεόραση υποστήριξε ότι η απομάκρυνση Ηλιακόπουλου σχετίζεται με την προγενέστερη κατάσταση γιατί όπως και άλλοι 4-5 που απομακρύνθηκαν από τα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης βρίσκονταν σε ένα κόμμα που είχε θεματάκια.
Ο κ. Βελόπουλος προφανώς και αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή. Το ερώτημα όμως που προκύπτει, είναι γιατί το αναφέρει τώρα, ενώ είναι γνωστό ότι ο κ. Ηλιακόπουλος ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα είχε έρθει 6ος σ’ όλη την Ελλάδα.
Το θέμα της προσχώρησης Ηλιακόπουλου στο κόμμα Βελόπουλου το είχε αποκαλύψει πρώτο το thraki Νεα, τονίζοντας ότι ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό μάλιστα στις 3 Απριλίου του 2022 – Δεκατρείς μήνες πριν τις σημερινές εξελίξεις – !

Γιατί λοιπόν απομακρύνθηκε τώρα ο Ηλιακόπουλος;
Τι ήταν αυτό που οδήγησε την Ελληνική Λύση να θέσει εκτός ψηφοδελτίων έναν δικηγόρο, διδάκτορα και γλωσσομαθή;

Γιατί ενώ ο κ. Ηλιακόπουλος κυκλοφόρησε προεκλογικό υλικό τέθηκε εκτός;
Γιατί δεν τέθηκε εκτός για παράδειγμα πριν 15 μέρες, ενώ είχαν ολοκληρωθεί όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη;

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στο Δέλτα τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι πέντε υποψήφιοι τέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων από την επιτροπή ψηφοδελτίων.