Στον κόμμα του Βελόπουλου Ελληνική Λύση με σχεδόν βέβαιη τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Έβρου και ο δικηγόρος Ηλίας Ηλιακόπουλος. Ο κ. Ηλιακόπουλος είναι ακόμη ένα στέλεχος που άνηκε σε άλλο κόμμα και μεταπήδησε στον Βελόπουλο.
Ο Ηλιακόπουλος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή όπου λίγο έλειψε μάλιστα και να εκλεγεί, καθώς έλαβε 43581 σταυρούς και ήταν 6ος στην κατάταξη. Το 2014 η Χρυσή Αυγή εξέλεξε τρεις ευρωβουλευτές.
Ύστερα και από ένα πέρασμά του από τον ΛΑΟΣ του Καραταζαφέρη, ο Ηλίας Ηλιακόπουλος ρίχνει άγκυρα στον Βελόπουλο, με τον οποίο θα διεκδικήσει την είσοδό του στη βουλή.
Η πανελλήνια αναγνωρισιμότητά του, αλλά και συχνή του παρουσία στο ραδιόφωνο του Δημήτρη Κολιού Maximum 93.6 τον βοηθούν ώστε η προεκλογική περίοδος να είναι πιο εύκολη σε σχέση με άλλους συνυποψηφίους του.
Η μάχη του σταυρού έχει ξεκινήσει, με τον Ηλιακόπουλο να έχει κάνει σημαία του το θέμα του Φυλακίου, όπως και όλοι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι με τον Βελόπουλο.

Το πλούσιο βιογραφικό του Ηλία Ηλιακόπουλου
Δικηγόρος – Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Φράιμπουργκ
Κατάγεται από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου δικηγορεί επί τριακονταετία. Γνώστης γερμανικής, γαλλικής, αγγλικής και τουρκικής γλώσσης. Έχει αγωνιστεί για την εθνική αφύπνιση μέσω πληθώρας άρθρων στον τοπικό Τύπο επί μία εικοσαετία γύρω από τα μείζονα ζητήματα της Θράκης μας. Πρωτοστάτησε στον αγώνα του δικηγορικού κόσμου της χώρας ενάντια στην σκευωρία κατά του Λαϊκού Συνδέσμου (προεκλογικό βιογραφικό ευρωεκλογών).

Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε ότι οι υποψήφιοι που προκύπτουν από το μέχρι τώρα ρεπορτάζ, με τον Βελόπουλο στον Έβρο, με τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, δεν έχουν και τόσο καλή σχέση.