Πάντα επίκαιρος και εύστοχος ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου κοινοτήτων Τριγώνου και μόνιμος κάτοικος Τριγώνου (όχι αλεξιπτωτιστής, όπως άλλοι σωτήρες) Κυριάκος Καφάς.
Ο κ. Καφάς αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή κατά της επέκτασης των δομών του Φυλακίου.
Παρά το γεγονός ότι πλέον δεν έχει θέση διοίκησης, έχει πάνω απ’ όλα την αγάπη του για τον τόπο του και με αυτό και μόνο συμμετέχει ενεργά.
Σε συζητήσεις του κατακεραυνώνει και δεν κρύβει τα λόγια του.
Στο στόχο του, όσοι προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά οφέλη από το Φυλάκιο. Άλλωστε ο Καφάς γνωρίζει το ποιοι μένουν στην περιοχή και ποιοι εμφανίστηκαν τελευταία.

Όσον αφορά στην εκκλησία που θέλουν να δημιουργήσουν απέναντι από τη δομή, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του, καθώς δεν βλέπει κανένα όφελος από την κίνηση. Και η εκκλησία να γίνει, αν οι δομές επεκταθούν, θα γίνουν επεκτάσεις.
Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να φωνάζει ο χότζας κι ο παπάς, αναφέρει με νόημα και ουσία, αναρωτώμενος παράλληλα τα πόσα χρήματα θα δαπανηθούν για την ανέγερση.

Απ’ τα βέλη του, δεν γλυτώνει ούτε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται λέει διατεθειμένος να αγοράσει – νοικιάσει τα χωράφια που νοικιάστηκαν από το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου.
«Και γιατί δεν το έκανε πριν τα νοικιάσει ο Μηταράκης;» αναρωτιέται ο Καφάς.

Πάντα απολαυστικός και εύστοχος και κυρίως χωρίς να αποσκοπεί σε πολιτικά οφέλη, καθώς ούτε βουλευτής, ούτε δήμαρχος θέλει να γίνει.