Την ώρα που οι περισσότεροι ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές, το θέμα των δημοτικών εκλογών δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Και στον δήμο Διδυμοτείχου, όσο πλησιάζει ο χρόνος των δημοτικών, τόσο πιο πολύ αυξάνεται το ενδιαφέρον, καθώς μόνο ένας έχει δηλώσει δημόσια ότι θα τον διεκδικήσει. Πρόκειται για τον συνταξιούχο πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο πολυεθνικής εταιρείας (συνεχώς τονίζει αυτές τις ιδιότητές του) Γιώργο Τσιουράκη. Αν και κ. Τσιουράκης δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα κατέβει για δήμαρχος, δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη, ούτε έχει γίνει γνωστός κάποιος που να είναι υποψήφιος μαζί του, πέρα του καστροπολίτη Γιάννη Σαρσάκη. Ίσως ο κ. Τσιουράκης να έχει κάποιον άσσο στο μανίκι του και θα τον εμφανίσει το επόμενο διάστημα, λογικά πριν το καλοκαίρι. Αν γίνει κι αυτό, ίσως ο Σαρσάκης θα είναι και πιο άνετος με τις ξεναγήσεις που θα κάνει στο κάστρο, στους τουρίστες από τη Βουλγαρία. Οι τουρίστες από την Κίνα αναμένονται ακόμη.
Από την άλλη πλευρά, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει έργο τις τελευταίες ημέρες με υπογραφές έργων που πραγματοποιεί με εργολάβους. Στα έργα δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη το άνοιγμα του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο παραμένει κλειστό. Και κλειστό γυμναστήριο, συνεπάγεται δυσκολίες και προβλήματα για τα παιδιά και τους γονείς, οι οποίοι θέλουν τα παιδιά τους να αθλούνται. Και άλλα προβλήματα, τα οποία δεν έχουν λυθεί ακόμη.
Κινήσεις για δημιουργία ψηφοδελτίου κάνει ο πρώην δήμαρχος Πάρις Πατσουρίδης, ενώ στα μέλη του συνδυασμού του δηλώνει ότι θα κατέβει και ο επίσης πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης.
Το τοπίο πάνω κάτω αυτό είναι. Και επειδή το τοπίο πάνω κάτω αυτό είναι, «γαμπρός του Διδυμοτείχου» μόνιμοςκάτοικοςΟρεστιαδας, ρώτησε μεταξύ αστείου και σοβαρού σε πηγαδάκι μετά το πέρας πολιτικής εκδήλωσης του Σταύρου Κελέτση στην Ορεστιάδα.

Λες να έχω τύχη αν κατέβω για δήμαρχος;

Γαμπρός είμαι, η γυναίκα μου σόι έχει, έχω διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος. Γνωστός είμαι. Θα τον πάρουμε τον δήμο;

 

Είναι από τα ενδεχόμενα που ανοίγουν τις ορέξεις σε κάποιους. Άλλωστε από μία συζήτηση ξεκινούν πολλά, ειδικά όταν το πεδίο δράσης, είναι λαμπρό. . .