Όσοι γνωρίζουν καλά τον υποψήφιο βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Στέλιο Παναγούτσο, μάλλον δηλώνουν την έκπληξή τους, όχι για τη διαφαινόμενη αποδοχή του από τους ψηφοφόρους, αλλά για τις ταχύτητες που τρέχει στην προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος.
Ο κ. Παναγούτσος, ξεκίνησε κατά γενική ομολογία να κινείται αργά, κάτι που ίσως του κοστίσει, καθώς άλλοι υποψήφιοι δουλεύουν για τις 21 Μαΐου χρόνια. Ο υποψήφιος βουλευτής, όλο το προηγούμενο δεν άφησε στιγμή τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στο πανεπιστήμιο και στο νοσοκομείο. Άλλωστε, ως γιατρός κι ως καθηγητής της ιατρικής έπρεπε να βρίσκεται πολλές ώρες κάθε μέρα στους ασθενείς και στους φοιτητές του.
Αυτό όμως είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται και το αναγνωρίζουν και οι ψηφοφόροι.
Λόγω του περιορισμένου χρόνου, δεν επισκέφτηκε τόσο συχνά όσο θα ήθελε ορισμένες περιοχές, όμως δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί κάθε σημείο του Έβρου και φαίνεται ότι τηρεί την δέσμευσή του.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης, δηλώνει κερδισμένος από την αποδοχή και αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τον σταυρό του ψηφοφόρου που πιστεύει στο σύνθημά του: “Μαζί αλλάζουμε τον Έβρο”.

Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής το 1960. Από το 1988 είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης του νομού Έβρου. Είναι παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια ιατρικής Μαρία Σαμακουρή και έχει μία κόρη.
Το 1978 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και άρχισε να φοιτά στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1985. Μετά από διετή στρατιωτική θητεία τοποθετήθηκε αγροτικός γιατρός στο χωριό Λυκόφη του νομού Έβρου το 1988. Το 1994 έλαβε την ειδικότητα της Νεφρολογίας και από το 1995 έως το 1998 υπηρέτησε ως Επιμελητής του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Το 1996 τελείωσε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής και το 1998 εξελέγη Λέκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. Το 2017 μετά από θητεία στις ενδιάμεσες βαθμίδες εξελέγη Καθηγητής Α’ βαθμίδας Νεφρολογίας. Όλα αυτά τα χρόνια (1989 έως σήμερα) παρείχε κλινικό έργο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Για το διδακτικό του έργο το 2022 βραβεύθηκε με Εύφημο μνεία της επιτροπής βραβείου εξαίρετης διδασκαλίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Νεφρολογίας ERA-EDTA, Μέλος της Παγκόσμιας εταιρείας Νεφρολογίας ISN και Πλήρες μέλος του General Medical Council, UK
Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.