Λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές κι ενώ η νέα βουλή ορκίστηκε μέχρι να διαλυθεί…, ο πρώην βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης βρίσκεται σε αναμονή. Ο κ. Δημοσχάκης δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, καθώς ήρθε τρίτος σε σταυρούς στο κόμμα του, με τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει μόνο δύο βουλευτές.
Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης και το επιτελείου του, είχαν σχεδόν καταλάβει ότι η μάχη του σταυρού θα είναι δύσκολη και οι δύο πρωτιές που είχε καταγράψει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν δύσκολο να διατηρηθούν. Μάλιστα, όσο πλησίαζαν οι εκλογές, έβλεπαν πιθανό το ενδεχόμενο να είναι στην τρίτη θέση. Βέβαια η «σιγουριά» ότι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές θα εκλέξει τρεις βουλευτές στον Έβρο, αφήνει το περιθώριο στον κ. Δημοσχάκη να έχει στάση αναμονής. Ο πρώην βουλευτής, παραμένει στον Έβρο και συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία, καθώς η επόμενη μάχη δεν έχει ακόμη κριθεί. Με τους συνεργάτες του, αλλά κυρίως ο ίδιος προσωπικά, όπως τον έχουν καταλάβει οι πολίτες εδώ και χρόνια, συνομιλεί με τους Εβρίτες και τονίζει ότι πρέπει στην επόμενη κάλπη η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγουν ισχυροί και αυτοδύναμοι.
Στο μεταξύ, επειδή εκτός από πρώην βουλευτής και πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας (το έγραψε το επίτιμος σε όλα τα δελτία τύπου που εξέδιδε…), είναι και ενεργός πολίτης, πηγαίνει σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορεί.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Διδυμότειχο, μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και κατέθεσε και στεφάνι ως επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι ο Δημοσχάκης, έχει σηκώσει ψηλά τη σημαία του Διδυμοτείχου και ήταν και θεωρούμε είναι ακόμη απόλυτος σχετικά με την παραμονή της νοσηλευτικής στην πόλη.