Ένα από τα πρόσωπα των εκλογών του Έβρου είναι ο γνωστός δικηγόρος Ηλίας Ηλιακόπουλος. Ο κ. Ηλιακόπουλος θα ήταν υποψήφιος βουλευτής Έβρου με την Ελληνική Λύση, λίγες όμως ώρες πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης, βρέθηκε εκτός. Η εξέλιξη είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, με την Ελληνική Λύση να μην το λέει ευθέως, αλλά να το αφήνει να εννοηθεί, ότι ο Ηλιακόπουλος βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου επειδή στο παρελθόν ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και υπήρχε κίνδυνος να κοπεί το κόμμα από τον Άρειο Πάγο.
Όπως και να έχει, δε θα μάθουμε ποτέ αν η δυναμική που είχε εμφανίσει ο Ηλιακόπουλος θα αποδεικνύονταν και στην κάλπη. Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο Ηλίας Ηλιακόπουλος θα ήταν βουλευτής Έβρου και η Ελληνική Λύση θα είχε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στον Έβρο.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Ηλιακόπουλος βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην Ορεστιάδα, καθώς συνόδευε πελάτη του στα δικαστήρια. Πριν αποχωρήσει, κτύπησε το κινητό του και ξεκίνησε . . . τα γαλλικά. Εκτός από έμπειρος νομικός ο Ηλίας Ηλιακόπουλος είναι και γλωσσομαθής.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του, δημοσιογράφοι, δικηγόροι και πολίτες που βρίσκονταν για υποθέσεις τους στα δικαστήρια, σχολίασαν την ικανότητα Ηλιακόπουλου στη χρήση των γαλλικών, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με τα γαλλικά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και το Ζαμέ Κορωπί. . .