Τα συνεχή περιστατικά διασώσεων ατόμων τα οποία θέλουν να περάσουν λαθραία στη χώρα μας, έχουν προκαλέσει εντύπωση.
Την ώρα που είναι νωπές οι μνήμες από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ότι από τον Έβρο δεν περνάει κανείς… εκατοντάδες άτομα περνούν στην Ελλάδα και μάλιστα ύστερα από δαπανηρές επιχειρήσεις της αστυνομίας, του στρατού και της ΕΜΑΚ.
Τούρκοι στέλνουν μεγάλες ομάδες ατόμων – κι εδώ είναι το παράξενο – το πως η Ελλάδα δεν αντιλαμβάνεται το μεγάλο αριθμό μεταναστών να κινούνται στα σύνορα κι όταν αυτοί καταφέρνουν να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος η Ελλάδα τους μεταφέρει με βάρκες στην ελληνική όχθη.
Μάλιστα τη στιγμή που στην Ελλάδα ψάχνουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, ΜΚΟ έχουν ενημερώσει ήδη τις αστυνομικές αρχές για τα σημεία που βρίσκονται άτομα τα οποία περνούν τελικά παράνομα στην Ελλάδα.

Σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του Έβρου

Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της διοίκησης.

Σχετικά με τις εξελίξεις ο διαχειριστής του thraki Νεα Γιάννης Τομαδάκης σχολίασε:
Το έπος του Έβρου ήταν μία κοροϊδία. Το δημιούργησε* και το κατέρριψε η ίδια η κυβέρνηση (όχι η υπηρεσιακή).

*Το φαντάστηκε. Η δημιουργία ήταν μόνο για τα ΜΜΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία διάσωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου, μεταδίδονταν απευθείας, μέσω συνδέσεις τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας. Τις εικόνες παρακολουθούσαν προφανώς εκτός από τους Έλληνες τηλεθεατές και διακινητές. Άλλωστε και τα ίδια τα άτομα που ήθελαν να μπουν στην Ελλάδα, έδιναν εικόνα μέσω των κινητών τους τηλεφώνων από την νησίδα.