Το ενδεχόμενη η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει και τους 4 βουλευτές του Έβρου, προκύπτει ύστερα από δημοσκόπηση της Alco την οποία δημοσίευσε η Καθημερινή της Κυριακής.
Αν επιβεβαιωθούν τα δημοκοπικά σενάρια, δεν θα ξαναδούν τη βουλή ο Μενέλαος Μαλτέζος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Πάρης Παπαδάκης της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι εκλέχθηκαν βουλευτές στις εκλογές της 25ης Μαΐου.
Στον Έβρο υποψήφιος βουλευτής είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την προηγούμενη φορά δεν κράτησε την έδρα. Το αν η εκλογή τεσσάρων βουλευτών αλλάξει τα δεδομένα της απόφασή του θα φανεί.
Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία εκλέξει τέσσερις βουλευτές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιλέξει την έδρα του Έβρου, οι βουλευτές του νομού θα είναι, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Σταύρος Κελέτσης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης και η Ευαγγελία Κοσμίδου.

Να θυμίσουμε ότι η κα. Κοσμίδου και η άλλη υποψήφια Κατερίνα Καραμήτσου ανακοινώθηκαν λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών, καθώς υπήρχαν γυναίκες που είχαν αρνηθεί να είναι υποψήφιες, όπως η Βάγια Καραφεΐζη και η Χρύσα Μπαχαρίδου. Η κα. Μπαχαρίδου ήταν μάλιστα ξανά υποψήφια συγκεντρώνοντας 6.766 σταυρούς. Η κα. Κοσμίδου έλαβε 4.270 σταυρούς.