Παραλίγο άγριο ξύλο να πέσει το πρωί στο κέντρο της Ορεστιάδας. Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά και χωρίς λόγο όπως ανέφερε στο thraki Νεα, πρωταγωνιστής του επεισοδίου ένας άνδρας άρχισε να χτυπά με τα χέρια του βιτρίνα καταστήματος. Ο καταστηματάρχης βγήκε από το κατάστημα και του ζήτησε το λόγο, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. Ο καταστηματάρχης πήρε μία σκούπα με σκοπό να απομακρύνει τον άνθρωπο που χτυπούσε τη τζαμαρία. Το επεισόδιο θα λάμβανε πιθανώς μεγαλύτερες διαστάσεις, αν το άτομο που ξεκίνησε να χτυπά την τζαμαρία δεν απομακρύνονταν από γνωστό του από το σημείο.
Περαστικοί είδαν και άκουσαν φασαρία, σε μία ήσυχη κατά τα άλλα ημέρα, θεωρητικά ίδια με τις υπόλοιπες στο κέντρο της πόλης. Όμως τα πράγματα δεν ήταν ήσυχα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο έφτασε και η αστυνομία. Περιπολικό του αστυνομικού τμήματος κατευθύνθηκε στο κατάστημα που έγινε η φασαρία κι αφού οι αστυνομικοί κατέγραψαν το περιστατικό, απομακρύνθηκαν, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να υποβάλλει έγκληση ή να δώσει συνέχεια.

Στο περιστατικό δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, αλλά έσπασε το κοντάρι της σκούπας, ενώ παραμένει άγνωστος ο λόγος έναρξης της φασαρίας. Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί στο thraki Νεα, ο άνδρας που κτυπούσε την τζαμαρία δεν γνώριζε προσωπικά τον καταστηματάρχη.