Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα δυστυχήματα που προκαλούν διακινητές απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο κ. Πέτροβιτς με την επιστολή του ζητάει και σωστά το ζητάει, η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των χήρων και των ορφανών που έμειναν πίσω, καθώς οι δικοί τους άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που προκάλεσαν οι διακινητές.
Ωστώσο πρέπει να τονίσουμε, ότι δεν έχουμε καμία γνώση επιστολής που να έστειλε ο Πέτροβιτς, ο οποίος είναι αντιπεριφερειάρχης Έβρου σχεδόν 9 χρόνια και πλέον υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, για τα ορφανά, τις χήρες και τους σακατεμένους που άφησε πίσω του ο κάθετος άξονας του Έβρου. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς μάλιστα ενώ το 2017 έλεγε ότι δεν μπορούν να γίνουν εγκαίνια στον ημιτελή κάθετο άξονα του Έβρου, όχι μόνο πήγε να κόψει την κορδέλα με τον τότε υπουργό Σπίρτζη, αλλά άκουσε και τον Σπίρτζη να τον αποκαλεί Παύλοβιτς.
Για τους νεκρούς, τα ορφανά, τους ανθρώπους που έχουν ακόμη τα σημάδια από τα ατυχήματα του κάθετου άξονα, έστειλε κάποιος επιστολή στον πρωθυπουργό;

Η επιστολή Πέτροβιτς, η οποία κοινοποιείται στους υπουργούς προστασίας του πολίτη Νότη Μηταράκη και μετανάστευσης κι ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Απευθύνω αυτή την επιστολή – έκκληση σε εσάς, γνωρίζοντας την προσωπική ευαισθησία και την πολιτική σας συνέπεια στο θέμα της παράτυπης μετανάστευσης.
Η κυβέρνηση έχει πράξει στην θητεία της ένα επιτυχές έργο, που έφερε ως αποτέλεσμα μείωση στις ροές των ανθρώπων που επιδιώκουν να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα μας. Ο φράχτης του Έβρου αποτέλεσε το ανάχωμα εισβολής στην πατρίδα μας ενός τεράστιου αριθμού παράνομων μεταναστών. Οι Εβρίτες, ως γνήσιοι ακρίτες και φύλακες Θερμοπυλών, συνεπικουρώντας την κυβερνητική πολιτική, έχουν πράξει από την πλευρά τους το χρέος τους θέτοντας εαυτούς πάντα στην πρώτη γραμμή.
Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές όμως είναι μεγάλο. Με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, παρά τις αντιξοότητες, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε σαν τοπικές αρχές και ο καθένας μας προσωπικά, προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ζωές των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων. Ωστόσο, οι διακινητές έχουν γίνει πιο αμείλικτοι και δε διστάζουν πλέον, μεταφέροντας παράνομους μετανάστες, να κινηθούν ακόμη και εντός αστικού ιστού με επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να ξεφύγουν των αρμόδιων ελληνικών αρχών. Εξαιτίας, όμως, αυτής της πρακτικής ο Έβρος θρηνεί μέχρι σήμερα την απώλεια δύο συμπολιτών μας. Δύο άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα μόλις τριών μηνών, σε μετωπικές συγκρούσεις με οχήματα διακινητών που είχαν εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στην Εγνατία Οδό και στον οδικό άξονα Φερών – Σουφλίου.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ζητώ την παρέμβασή σας, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας. Ζητώ να υποστηρίξετε προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη επιπλέον εφαρμοζόμενων στο εξωτερικό μέτρων, που θα αποτρέπουν την εκούσια είσοδο οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα σε αυτοκινητόδρομο κλειστού τύπου, όπως είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για λόγους καθαρά οδικής ασφάλειας. Είναι ακόμα αναγκαίο η καταδίωξη των διακινητών να μην περιλαμβάνει ενέργειες εντός αστικού ιστού, και οι δυνάμεις ασφάλειας να επιλέγουν μεθόδους ανάσχεσης των οχημάτων (πχ πλέγμα καρφιών), ή  την εκτροπή των περιστατικών για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες πολιτών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
γνωρίζοντας την έμπρακτη αγάπη σας για τον ακριτικό Νομό μας, το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και το βαθύ αίσθημα δικαίου που σας διακρίνει, θεωρώ πως η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των χήρων και των ορφανών του Γ.Τ., που σκοτώθηκε ανήμερα του Μ. Σαββάτου από διακινητή που εισήλθε στην Εγνατία Οδό, και του Π.Σ., που σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο στον κόμβο του Αρδανίου στις 6 Ιουλίου.
Είμαι βέβαιος πως το αίτημά μου θα τύχει της δέουσας προσοχής και ως εκ τούτου σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου
Δημήτριος Πέτροβιτς