Πόσοι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το δήμο Διδυμοτείχου. Μέχρι στιγμής είναι δεδομένο ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι δύο. Ο Χρήστος Τοκαμάνης και ο απερχόμενος δήμαρχος έχουν ήδη σχηματίσει τον κορμό των συνδυασμών τους και τις 20 περίπου μέρες που απομένουν για την κατάθεση των συνδυασμών θα κάνουν τις τελική προσπάθεια για να αυξήσουν τον αριθμό των υποψηφίων.
Όπως αναμενόταν, πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Τσιουράκης αποσύρθηκε, ενώ εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο θεωρείται να κατεβάσει ψηφοδέλτιο η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ, καθώς έχει χρόνια να κατατεθεί ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον δήμο.
Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει πρώτα στους στενούς του συνεργάτες αν θα είναι υποψήφιος ή όχι, ο παλιός δήμαρχος Πάρις Πατσουρίδης. Ο κ. Πατσουρίδης είχε έρθει τρίτος στις προηγούμενες εκλογές, παρά το γεγονός ότι ήταν εν ενεργεία δήμαρχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ο Πάρις Πατσουρίδης καταβάλει προσπάθεια να δημιουργήσει συνδυασμό, αλλά δεν είναι σαφές ακόμη το που θα καταλήξει αυτή η προσπάθεια. Στο πλευρό του πάντως παραμένουν οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό του.
Ο απερχόμενος δήμαρχος προφανώς και θα επιθυμεί κάθοδο όσο το δυνατόν περισσότερων συνδυασμών, καθώς όπως λάβει 43% στον Α γύρο εκλέγεται δήμαρχος και η ιστορία στο Διδυμότειχο έχει δείξει ότι ο Τοκαμάνης φτάνει ακόμη και το 46,91%.
Κι αν συνυπολογίσει κάποιος και τη φθορά που φέρνει η εξουσία σε έναν δήμαρχο, με δύο συνδυασμούς, τότε τα δεδομένα για τον δήμο Διδυμοτείχου θα είναι διαφορετικά.

Όπως και να έχει με δύο συνδυασμούς, δήμαρχος θα υπάρχει από την Α Κυριακή, καθώς ένας θα χάσει κι ένας θα κερδίσει.

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει λοιπόν γνωστό το αν ο κ. Πατσουρίδης θα κάνει ακόμη μία προσπάθεια ή θα αποσυρθεί προσωρινά από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το προσωρινά το τονίζουμε.

Στο μεταξύ, δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι εκτός του επόμενου δημοτικού συμβουλίου θα βρεθούν σύμβουλοι που δεν θα εκλεγούν αλλά και ο Γιάννης Σαρσάκης. Ο κ. Σαρσάκης, ο οποίος με πάθος αγωνίστηκε για να εκλεγεί ο τωρινός δήμαρχος, ανεξαρτητοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, συμπορεύτηκε με τον Γιώργο Τσιουράκη, ο οποίος δεν είχε συνδυασμό και αποσύρθηκε. Ο Γιάννης Σαρσάκης δεν θα είναι υποψήφιος όπως δήλωσε στο thraki Νεα, μένοντας εκτός δήμου, εκτός δημοτικού συμβουλίου, εκτός πολιτικής. Κι αυτός προσωρινά, καθώς στο μέλλον, τον Γιάννη Σαρσάκη μπορούμε να τον δούμε, από υποψήφιο πρόεδρο τοπικής κοινότητας, μέχρι και υποψήφιο βουλευτή.