Έχει γραφτεί και έχει προβληθεί με κάθε τρόπο. Το Σουφλί, είναι στον χάρτη των παγκόσμιων χωριών τουρισμού.
Το Σουφλί έχει πλέον τον παγκόσμιο τίτλο BestTourism Village, ένας τίτλος που ακόμη δεν τον έχουμε δει να γίνεται πράξη, γιατί δεν ακούσαμε κάτι για παγκόσμιο ρεύμα τουρισμού, τουλάχιστον πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Και τον τίτλο αυτόν, τον παγκόσμιο, το Σουφλί τον έχει εδώ και δύο χρόνια. . .

Τι έλεγε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος όταν έλαβε τον τίτλο στη λαμπρή τελετή της Μαδρίτης;
« Το ακριτικό Σουφλί αποτελεί πια την πρώτη και μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που κατέκτησε το δικαίωμα χρήσης του σήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού! Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο που κατοικείται από εξαίρετους ανθρώπους και συγκεντρώνει ενδιαφέροντα συγκριτικά πλεονεκτήματα ικανά να στηρίξουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Ας αποτελέσει αυτή η διάκριση το λόγο να διαπιστωθεί η αξία αυτού του τόπου και η αφορμή να τύχει της αρμόζουσας αντιμετώπισης από όλους και ειδικότερα τους κεντρικούς φορείς και υπευθύνους της χώρας μας. Ευχαριστούμε από
καρδιάς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε! Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η κοινή μας συνεργασία!»

Όλα ωραία, ακούστηκε συγκινητικά και ελπιδοφόρα.
Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι παγκόσμιοι τουρίστες θα επισκεφτούν το Σουφλί, παρ’ ότι δεν τους είδαμε. . . Ακούσαμε όμως γι’ αυτούς!
Μέχρι τώρα, έχουμε περισσότερες ελπίδες ότι ο δήμος θα αντικαταστήσει και τις «δακρυσμένες» πινακίδες, καθώς δεν είναι όμορφο όταν μπαίνει κάποιος στο παγκόσμιο χωριό, να βλέπει αυτές τις εικόνες.

Ούτε φυσικά είναι και ευχάριστο να ακούει το μπαμ μπουμ, στο κέντρο της πόλης.