Υποψήφια με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη, είναι η νοσηλεύτρια Βερόνικα Μουρατίδου. Η Βερόνικά Μουρατίδου, αναφέρει για την υποψηφιότητά της:

Η επιλογή μου να κατέβω στις εκλογές προέρχεται από την πραγματική μου αγάπη για το Δήμο Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα για την Τραινουπολη «Η επιτυχία είναι να απολαμβάνει ο ντόπιος από ότι ο τουρίστας και να το απολαμβάνει όλο το χρόνο». Έχουμε γεννηθεί σε ευλογημένο τόπο.. Όταν ο τόπος σου μετά, σου ζητά να ανταποδώσεις όλα αυτά που σου έχει δώσει, είσαι υποχρεωμένος να μπεις στον στίβο της πολιτικής, να διεκδικήσεις και να αποδώσεις. Αξίζει κάθε νέος να ασχοληθεί με το μέλλον του Δήμου του.. Αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο είναι η αμεσότητα.
Το να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα στην πηγή τους και εκεί που δημιουργούνται.. Μόνο αν δυναμώσουμε τους δήμους μας θα καταφέρουμε να σταθούμε σαν χώρα στα πόδια μας.. Πρέπει οι δήμοι να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες.. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τραινουπολης. Στηρίζω τον συνδυασμό Πόλη & Πολίτες με επικεφαλής Βαγγέλη Λαμπάκη. Η εμπειρία του και η αγάπη του για την τοπική αυτοδιοίκηση προαπαιτούμενα ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά.

Ειδικά για την Τραϊανούπολη η κα. Μουρατίδου αναφέρει:

Κυκλοφορεί ένα χιουμοριστικό για τους υποψηφίους.. Αλλά θα μιλήσω για μένα.. Δεν είμαι άλλη μια υποψήφια είμαι εδώ να διεκδικήσω και να υλοποιήσω για την Δημοτική ενότητα Τραινουπολης όλα όσα έχουμε ονειρευτεί έχουμε σκεφτεί αλλά δεν έχουμε τολμήσει να τα διεκδικήσουμε και έμειναν σκέψεις όνειρα.. Ήταν και δικό μου όνειρο όμως έχει πάψει να είναι όνειρο και είναι υποχρέωση να δώσουμε ζωή στα θερμά ιαματικά λουτρά Τραινουπολης. Ένα σημαντικό ιστορικό μέρος όπου υπάρχουν τα ερείπια ρωμαϊκής πόλης Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Μάρκο Ούλπιο Τραϊανό (98-117 μ.Χ.) πάνω στον άξονα της περίφημης Εγνατίας Οδού, υπολείμματα της οποίας μπορεί ο επισκέπτης να δει δεξιά του δρόμου Λουτρού – Μοναστηρακίου, και αποτέλεσε το νέο αστικό κέντρο στη συνέχεια της Σαμοθρακικής Περαίας. Το πιο αξιόλογο οικοδόμημα είναι η Χάνα, ένα κτίριο του του 4ου αιώνα μΧ, που χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας. Πίσω από την Χάνα βρίσκονται λουτρώνες από την εποχή της Τουρκοκρατίας (16ος αι.). Ακόμη σώζονται ερείπια εκκλησίας και στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, πιθανή ακρόπολη του ρωμαϊκού οικισμού, καθώς και ερείπια του μουσουλμανικού τεκκέ του Ισικλάρ που περιγράφηκε το 1668 από τον Τούρκο περιηγητή Εβλιγιά Τσελεμπή. Η Χάνα Τραϊανούπολης (Τουρκικά: Καρά Ιλιτσάντακι Χάνι, Kara Ilıca’daki Hanı ), γνωστό και ως το Χάνι του Έβρενος Μπέη είναι ένα από τα παλαιότερα Οθωμανικά μνημεία στα Βαλκάνια. Χτίστηκε το 1370-90 από τον Γαζή Αχμέτ Εβρενός και βρίσκεται στα Λουτρά Τραϊανούπολης. Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα περίπου βορειοανατολικά από την Αλεξανδρούπολη κοντά στο Λουτρό. Το μνημείο είναι ορθογώνιο με εξωτερικές διαστάσεις 38,80×13 μέτρα. Η Χάνα αποτελεί ένα σωζόμενο επιβλητικό καμαροστέγαστο ξενώνα ο οποίος ανοικοδομήθηκε τον 1370-1390 από τον στρατηγό Γαζή Αχμέτ Εβρενός. Θεωρείται μαζί με το Ιμαρέτ Κομοτηνής ένα από τα παλαιότερα οθωμανικά μνημεία στα Βαλκάνια.. Αυτό το διαμάντι και στολίδι δεν αξίζει από ένα απλό όνειρο να πάρει σάρκα και οστά???

ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΒΕΡΟΝΙΚΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΡΑΙΝΟΥΠΟΛΗΣ