Δίπλα δίπλα κάθονται πλέον στα δημοτικά συμβούλια, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ορεστιάδας Δημήτρης Τσελεμπής και Διαμαντής Παπαδόπουλος. Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος είχε ανεξαρτητοποιηθεί προκειμένου να διεκδικήσει τον δήμο Ορεστιάδας και πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας Δημήτρης Τσελεμπής, ο οποίος θα διεκδικήσει την είσοδό του στο δημοτικό συμβούλιο με τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου.

Ο Δημήτρης Τσελεμπής, παρέμενε στο συνδυασμό του δημάρχου, μέχρι την ημέρα στην ουσία που έκλεισαν οι συνδυασμοί.

Η διαφοροποίηση Τσελεμπή, ο οποίος είναι ένας από τους ισχυρότερους παίκτες και γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν προκάλεσε αίσθηση, καθώς οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Ορεστιάδας είχαν διαρραγεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Από την άλλη πάντως, η αποχώρηση Τσελεμπή από τον συνδυασμό του δημάρχου, αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για ανανέωση στον συνδυασμό του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, καθώς ήταν σύμβουλος με συμπαγή ομάδα ψηφοφόρων στον συνδυασμό Μαυρίδη, με τους ψηφοφόρους που στήριξαν παραδοσιακά Τσελεμπή και παραμένουν στον Μαυρίδη, να επιλέγουν προφανώς άλλα πρόσωπα να ψηφίσουν.