Περισσότερες από 15 μέρες πέρασαν από τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Ορεστιάδας και 15 από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να βγει μία ανακοίνωση. Και στις δύο συνεδριάσεις υπάρχει έντονη διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και του υποψηφίου δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου. Χρειάστηκε να περάσουν μέρες, για να εκδοθεί από την παράταξη Παπαδόπουλου δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρεται στα όσα ειπώθηκαν.
Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος εξέδωσε δελτίο Τύπου απαντώντας στον κ. Μαυρίδη μιλώντας για «Κλάματα» και λάσπες στον ανεμιστήρα και τις … «ανεμογεννήτριες» από τον κ. Μαυρίδη.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για προχειρότητα και ανοργανωσιά της δημοτικής αρχής.
Ανήθικο είναι να βλέπουν οι δημότες το δήμαρχο τους να κλαίγεται εντός δημοτικού συμβουλίου, ενώ δεν είναι θέση και χώρος γι’ αυτή τη δουλειά επειδή ήταν ανίκανος να διαβάσει το νόμο και να καταλάβει τι γίνεται. Πριν από 4 χρόνια έβαλα κι εγώ πλάτη. Πίστεψα ότι θα κάνουμε περισσότερα έργα, καλύτερη κοινωνική πολιτική, θα προσέξουμε τους παλιούς δήμους, ότι θα γίνουν έργα με ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο δήμαρχος απάντησε υπογραμμίζοντας.
«Πρώτα απ’ όλα εγώ δεν κλαίγομαι. Άλλος κλαιγόταν για να πάρει τη ΔΕΥΑΟ την προεδρία ενώ εφτάμιση χρόνια έλεγε ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Όταν στα πέντε πρώτα χρόνια ήρθε και είπε θαυμάζω το έργο σου Βασίλη γι’ αυτό έρχομαι μαζί σου. Άλλος τα είπε αυτά. Όχι εγώ». Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης είπε ότι δύο φορές πρότεινε θέση αντιδημάρχου στον Διαμαντή Παπαδόπουλο, το Νοέμβριο του 2019 και τον Μάϊο του 2020, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει ότι ο κ. Παπαδόπουλος του απάντησε: «Δήμαρχε ξέρεις τι θέλω, εγώ θα περιμένω».

Στον απολογισμό της δημοτικής αρχής ο Βασίλης Μαυρίδης τόνισε για το υδροηλεκτρικό φράγμα Κυπρίνου, ότι τα λεφτά θα πάνε στον δήμο και στις επιχειρήσεις του
Ο δήμαρχος, έκανε ειδική αναφορά στο έργο τονίζοντας ότι έχει ψηφιστεί να γίνει ενεργειακή κοινότητα, κάτι που σημαίνει ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στις δημοτικές επιχειρήσεις που θα αποτελούν μέρος της κοινότητας!

Γιατί ξαφνικά τόσο μένος; αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον απολογισμό της δημοτικής αρχής Ορεστιάδας. Ο δήμαρχος απάντησε σε έντονο ύφος στο πρώην μέλος της παράταξής του και υποψήφιο δήμαρχο Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο για το θέμα του υδροηλεκτρικού εργοστασίου του φράγματος.
Μήπως επειδή εμείς, η δική μας παράταξη, ενώ ψηφίσαμε με θάρρος γνώμης στο να γίνουν ανεμογεννήτριες σε μέρη που δεν μας επηρεάζουν, είπαμε ένα βροντερό ΟΧΙ σ’ αυτά τα εγκλήματα που θέλουν να κάνουν κάποιοι στο Τρίγωνο; Που θέλουν να καταστρέψουν αυτό το πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Ο Μαυρίδης και η δημοτική του παράταξη μπήκε εμπόδιο σ’ αυτά τα σχέδια, σε συνεργασία με τους κατοίκους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ιδιώτη που ψάχνει να μπει από την πίσω πόρτα να καταστρέψει αυτόν τον πλούτο που έχουμε πάνω στον ορεινό όγκο του Τριγώνου, όσες υποψηφιότητες και να έχουν.
Όσα πιόνια και να βάλουν, όσο και οι ίδιοι να συμμετέχουν με την υποψηφιότητά τους, εμείς θα είμαστε εδώ και θα αντιστεκόμαστε. Δεν θα αφήσουμε να ξεπουληθεί το Τρίγωνό μας, είπε ο κ. Μαυρίδης για τις ανεμογεννήτριες που υπάρχει σχέδιο να εγκατασταθούν στο δάσος Πενταλόφου – Πετρωτών.
Για το θέμα του υδροηλεκτρικού στο φράγμα Κεφαλής, ο Βασίλης Μαυρίδης υπογράμμισε:
Ό,τι ήταν αν κάνει ο δήμος για τις αδειοδοτήσεις το έκανε. Τι άλλο προχωρήσαμε που κι αυτό αποκρύπτετε; Ότι έχουμε εμείς ψηφίσει μόνο ο δήμος με τα νομικά του πρόσωπα αυτή την ενεργειακή κοινότητα για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε μόνοι μας, όλες αυτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχουμε και ιδίως στην ενέργεια.
Πού κλείσαμε την πόρτα;
Στα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν εκπροσώπηση στην περιοχή, που τον τελευταίο καιρό, βλέπω μπαίνουν ενεργά στο παιχνίδι των αυτοδιοικητικών και θα δείτε ποιο είναι αυτοί. Τους ξέρετε μάλλον ποιοι εκπροσωπούν τα μεγάλα έργα τα ενεργειακά είτε υδροηλεκτρικά είτε ανεμογεννήτριες.
Τί γίνεται;
Δεν γίναμε καλοί επειδή κλείσαμε την πόρτα σ’ αυτούς τους ιδιώτες και αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας ως δήμος;

Σε όλα αυτά η παράταξη Παπαδόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της ανακοίνωσης. Γιατί χρειάστηκε να περάσουν τόσες μέρες.

Γιατί τέτοια αργοπορία για να συνταχθεί μία σελίδα Α4;

Η ανακοίνωση της παράταξης η οποία εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου.

«Κλάματα» και λάσπες στον ανεμιστήρα και τις … «ανεμογεννήτριες» από τον κ. Μαυρίδη
Καλή και πιθανόν αποτελεσματική είναι η αξιοποίηση των social media στα οποία επιδίδεται τελευταία ο κ. Μαυρίδης προεκλογικά, αλλά χρήσιμο είναι να κατανοούν και οι χρήστες, «τι εννοεί ο … ποιητής»!
Ισχυρίζεται ότι πρότεινε στον Επικεφαλής της Παράταξής μας, θέσεις στον διοικητικό μηχανισμό του Δήμου, προκειμένου να τον … «εξευμενίσει», όταν κατάλαβε ότι επέρχεται η ρήξη και παράλληλα -ο ίδιος ομολογεί- ότι ο κ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε! Την ίδια στιγμή μιλά υποτιμητικά για … «κλαψουρίσματα»!!! Χωρίς να εξηγεί, γιατί να … «κλαψουρίζει» κάποιος που αρνήθηκε άμεσα, ρητά και αμετάκλητα, τις προτάσεις ενός Δημάρχου, του οποίου τις ικανότητες ήδη αμφισβητούσε;
Σε άλλες «ευκαιρίες» του, με συστολή και όσο περισσότερο συγκεκαλυμμένα μπορεί, (γιατί ντρέπεται και λίγο), υπαινίσσεται ύποπτα συμφέροντα μελών Παρατάξεων και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων με εταιρείες Ανεμογεννητριών(!!!). Δεν συγκεκριμενοποιεί βεβαίως τους υπαινιγμούς του και αποφεύγει να μας θυμίσει έστω και μία θετική ψήφου του Επικεφαλής μας στο Δ.Σ., υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Αντιθέτως η δική του παράταξη υπερψήφισε τις ανεμογεννήτριες μεταξύ Ν.Βύσσας και Λαγού, εσπευσμένα, χωρίς διαβούλευση και χωρίς ούτε τα ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη για τους Δημότες μας.
Προκαλούμε τον κ. Μαυρίδη, να βρει λίγο χρόνο -μέσα στον πανικό που τον διακρίνει αυτές τις ημέρες- και να θυμηθεί τα ονόματα των Υποψηφίων που αφορούν οι υπαινιγμοί του. Αν κάποια από αυτά ανήκουν στην Παράταξή μας, να μας στείλει με ακρίβεια και την ταχυδρομική διεύθυνση προς την οποία θα απευθύνονται οι τυχόν νομικές ενέργειες που θα επιλέξουμε, για να μη χάνουμε χρόνο με ταχυδρομικές καθυστερήσεις, τέτοιες μέρες.