Του Στέλιου Παναγούτσου

Λίγες ημέρες πριν, μαζί με το Δαμιανό Καγκελίδη υποψήφιο Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή», είχαμε μια εξόρμηση σε κοινότητες του δήμου Αλεξανδρούπολης. Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι να συστήσουμε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο οποίος κατάγεται από τη Δράμα, στους κατοίκους του Έβρου, αλλά και εκείνος να καταγράψει τα προβλήματα της περιφερειακής μας ενότητας από πρώτο χέρι.
Στο πρώτο καφενείο, που αρχίσαμε να μιλάμε και να μοιράζουμε φυλλάδια, ένας πολίτης απευθυνόμενος σε μένα λέει: Πάλι υποψήφιος γιατρέ; Προς στιγμή με αιφνιδίασε η ερώτηση. Αμέσως όμως θυμήθηκα ότι το ίδιο ερώτημα έθεσα και εγώ στον εαυτό μου όταν μου πρωτοπροτάθηκε να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή». Είναι γεγονός ότι οι Βουλευτικές εκλογές είναι πολύ νωπές, όπως και η προσπάθεια της μακράς προεκλογικής περιόδου που προηγήθηκε. Μιας προεκλογικής περιόδου πρωτόγνωρης σε μένα, κουραστικής αλλά με αρκετές στιγμές ικανοποίησης.
Και όμως είπα σχεδόν αμέσως το «ναι» στην πρόσκληση της παράταξης για να είμαι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Και είπα ναι διότι:
• Δε μπορώ να βλέπω την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις τελευταίες, μα τελευταίες θέσεις, των Περιφερειών της Ευρώπης.
• Δε μπορώ να βλέπω τον Έβρο να ερημώνει και η απερχόμενη Περιφερειακή διοίκηση να μην έχει σχεδιάσει κανένα αναπτυξιακό έργο για να κρατήσει τους κατοίκους στον τόπο τους.
• Δε μπορώ να βλέπω τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας να καταρρέουν ένα – ένα.
• Δε μπορώ να βλέπω τα Πανεπιστημιακά τμήματα της Περιφέρειας να απαξιώνονται.
• Δε μπορώ να βλέπω την ανυπαρξία της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας όταν μια πυρκαγιά καίει επί 16 ημέρες, κατακαίει τη μεγαλύτερη έκταση που κάηκε ποτέ στην Ευρώπη, κατακαίει το σπάνιο δάσος της Δαδιάς, αναγκάζει σε εκκένωση το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Περιφέρειας και μαυρίζει …. την ψυχή μας!
Ναι λοιπόν, πάλι υποψήφιος και έτοιμος να βοηθήσω με όποια γνώση και εμπειρία διαθέτω.
Ο Στέλιος Παναγούτσος είναι καθηγητής ιατρικής Δ.Π.Θράκης,
υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μαζί για την Αλλαγή»