Για την εξαίρεση του δήμου Σουφλίου, των σχολείων του δήμου Σουφλίου από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, διαμαρτύρεται ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Σταμάτης Τσιακίρης. Ο κ. Τσιακίρης, μιλώντας σε ένα χωριό που οι κάτοικοί του προσπαθούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές δυσκολίες της ζωής, χωρίς να έχουν τις ανέσεις των πόλεων, το Σιδηροχώρι, είπε μεταξύ άλλων: «Εχθές το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε 1658 σχολεία τα οποία θα έχουν δωρεάν γεύματα τα παιδιά, στο δήμο Σουφλίου ξέρετε πόσα σχολεία είναι; Κανένα».

Ο Σταμάτης Τσιακίρης δεσμεύτηκε ότι σαν δημοτική αρχή θα προσπαθήσει όχι μόνο για τα σχολικά γεύματα, αλλά για κάθε σημείο – υποδομή που αφορά στα παιδιά και στη νεολαία. Για τα γήπεδα, για τις παιδικές χαρές, για τις υποδομές.

Τις τελευταίες μέρες, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» Σταμάτης Τσιακίρης, δεν προβάλει μόνο το πρόγραμμα του συνδυασμού του, αλλά και όσα δεν έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή Σουφλίου.

Η φράση του κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου: «Υπάρχουνε μαγαζιά που κλείνουνε, τα φώτα είναι σβηστά. Εγώ κάθε φορά που βγαίνω στην αγορά, γιατί εμείς είμαστε από δω και βγαίνω κάθε μέρα και πρωί και μεσημέρι και βράδυ. Όταν κλείνει ένα φως για μας είναι δύσκολο. Εμείς θέλουμε φώτα αναμμένα στα μαγαζιά κι όχι στις κολώνες», έχει προκαλέσει αίσθηση.