Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Το Μάτι, το Πινέλο, ο Κινηματογράφος
Δευτέρα 2/10 στις 23:00
Στις 28 Δεκεμβρίου του 1895 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η πρώτη δημόσια προβολή ταινιών επί πληρωμή από τους αδερφούς Λυμιέρ. Το ντοκιμαντέρ μας παρου­σιάζει τις κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες του 19ου αιώνα που οδήγησαν σταδιακά στη γέννηση της Έβδομης Τέχνης, του κινηματογράφου.

Ο Βελάσκεθ και η Σκιά της Ζωής (1/4)
Τρίτη 3/10 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 4 ωριαίων επεισοδίων με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ισπανού ζωγράφου Ντιέγκο Βελάσκεθ.

Κυνηγώντας τον Δολοφόνο μου
Τετάρτη, 4/10 στις 24:00
Ταινία του Ρούντολφ Ματέ με τους Εντμοντ Ο’Μπρίεν, Πάμελα Μπρίτον, Λούθερ Άντλερ, Μπέβερλι Γκάρλαντ (1950, ΗΠΑ).Ο Φρανκ Μπίγκελοου ξυπνά από μεθύσι σε κακή κατάσταση και οι γιατροί του λένε πως κάποιος τον έχει δηλητηριάσει και δεν υπάρχει αντίδοτο. Την τελευ­ταία εβδομάδα που του μένει να ζήσει ξεκινά μία ξέφρε­νη αναζήτηση του άγνωστου δολοφόνου του.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη 5/10 στις 23:00
Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ασανσέρ για Δολοφόνους
Παρασκευή, 6/10 στις 22:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ, με τους Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Λίνο Βεντούρα (1958). Ο Ζι­λιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του, φεύγοντας όμως παγιδεύεται στο ασανσέρ. Και ενώ εκείνη τον ανα­ζητά στο νυχτερινό Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι, που έχει κλέψει το αυτοκίνητό του, μπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 7/10 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 7/10 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Οι Άθλιοι (1/8)
Σάββατο, 7/10 στις 22:00
Τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ. Στις αρχές του 19ου αιώνα στη Γαλλία, ο Γιάννης Αγιάννης, που είχε φυλακιστεί για μια σειρά κλοπών που είχε διαπράξει προκειμένου να επιβιώ­σει, αποφυλακίζεται σε ηλικία 46 ετών και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Ξεκινάει έτσι ένα επικό τα­ξίδι προς την αποδοχή, την αγάπη και τη λύτρωση, με φόντο τη μετα-Ναπολεώντεια Γαλλία και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του επίμονου διώκτη του Ιαβέρη.

Σοφία
Σάββατο, 7/10 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Μεριέμ Μπενμπαρέκ-Αλοΐζί με τους Μαχά Αλεμί, Σαρά Περλέ, Χαμζά Καφίφ (Γαλλία 2018). Η 20χρονη Σοφία γεννάει εκτός γάμου, κάτι που στη σύγχρονη Καζαμπλάνκα τιμωρείται αυστηρά. Έτσι, εκτός από την οργή της οικογένειάς της, η Σοφία πρέπει να αντιμετωπίσει και το νόμο, καθώς έχει προθεσμία 24 ωρών να δηλώσει την ταυτότητα του πατέρα. Βραβείο σεναρίου του τμήματος «Eνα Kάποιο Bλέμμα» του Φεστι­βάλ των Καννών.

Από Τόπο σε Τόπο: Δυρράχι Αρκαδίας
Κυριακή, 8/10 στις 12:00
Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο ιστορικό Δυρράχι Αρ­καδίας και στην πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά. Λαογραφική έρευνα παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/