Την πρώτη, αλλά και τελευταία του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο κ. Λαμπάκης, όπως ανέφερε στην ομιλία του για τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου, την τελευταία του ομιλία θα την δώσει στην Τραϊανούπολη. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Άνθεια, η οποία έχει πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στην έδρα του δήμου Αλεξανδρούπολης, αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην παράταξη, καθώς εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν παλμό στην ομιλία, η οποία είχε στοιχεία του Λαμπάκη μίας καλής εποχής, καθώς δεν έλειψε το πάθος για τον δήμο, οι αναφορές στο έργο της παράταξης και στις νέες διεκδικήσεις που προτάσσονται.

 

«Πήραμε (και δώσαμε) αγάπη από εκατοντάδες πολίτες σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση που όμοια της δεν υπήρξε στην πορεία των τόσων ετών της παράταξης μας στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.
Ευχαριστούμε από καρδιάς και υποσχόμαστε…
Με την επάνοδο μας, να μην ξεχάσουμε ποτέ την ημέρα αυτή.
Ωστόσο , ο επικεφαλής μας Βαγγέλης Λαμπάκης και σύσσωμη η παράταξη όλη, εκ βάσεως, αποφάσισαν από κοινού.. η τελευταία δημόσια εμφάνιση και ομιλία της τελευταίας βδομάδας (βάσει δικαιώματος εκ του νόμου) να γίνει στην Τραϊανούπολη, στην έδρα του παλαιού της δήμου, της εγκαταλελειμμένης από την τωρινή δημοτική αρχή, της πυρόπληκτης, της κατεστραμμένης από τις πλημμύρες της προηγούμενης διετίας, πολύπαθης περιοχής.
Πλησίον και δίπλα των τοιχίων της καμμένης εκκλησιάς του Αετοχωρίου.
Των κλειστών ιαματικών λουτρών.
Στο αχνό «αυτό» τοπίο…να αναδείξουμε την ελπίδα στους κατοίκους εκεί.
Στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμα.
Θα είμαστε εκεί. Όχι να θριαμβεύσουμε, όσο να τους ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας και τα μέτρα αποκατάστασης που θα πάρουμε μετά την επάνοδο μας, σε όλη την πολύπαθη περιοχή.
Ελάτε μαζί μας στην Τραϊανούπολη να τιμήσουμε αυτή την υποχρέωση, το χρέος απέναντι του εαυτού μας.
Παρασκευή λοιπόν (6 Οκτώβρη) στις 7.30 το απόγευμα, ενώπιον του παλαιού δημαρχείου της Τραϊανούπολης (Άνθεια)..συντασσόμαστε απέναντι των προβλημάτων της περιοχής όλης.
Στις 8 Οκτωβρίου η εμπειρία επιστρέφει …», αναφέρει η παράταξη.