Διαλυμένο, παρατημένο, βούρκος κυριολεκτικά ένα παλαιό αναπτυξιακό έργο για το Σουφλί.
Εικόνες που προκαλούν θλίψη το λιγότερο.

Με επιστολή του που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στις αρχές Σεπτεμβρίου (διαβάστε ΕΔΩ) ζητάει μεταξύ άλλων:
Την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η δημοτική πισίνα στην περιοχή «Λαγοτροφείο» πλησίον του οικισμού του Σουφλίου.

Ο δήμαρχος ζητάει αποκατάσταση ζημιών, για κάτι που είναι εκτός λειτουργίας, για πισίνα που είναι βούρκος και ΓΕΜΑΤΗ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Η εικόνα εγκατάλειψης του Λαγοτροφείου καταγράφεται και η δημοτική αρχή Καλακίκου προφανώς έχει δει τις εικόνες που μεταφέρει μέσα από το βίντεο που ακολουθεί το thraki Νεα.

Το Σουφλί, έχει χάσει έναν αναπτυξιακό μοχλό, που πράγματι θα μπορούσε να τραβήξει κόσμο… Θα θυμούνται άλλωστε αρκετοί κάτοικοι του Έβρου, ότι είχαν επισκεφτεί το Λαγοτροφείο για ένα φαγητό, έναν καφέ, ακόμη και από την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο ή και πιο μακριά.
Πέρα των άλλων ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, δεν υπάρχει στην περιοχή καμία λειτουργική πισίνα. Μπορεί ο δήμαρχος να ζητάει με επιστολή αποκατάσταση ζημιών της δημοτικής πισίνας, όμως η πισίνα δεν λειτουργεί και δεν λειτούργησε επί ημερών του. Τα παιδιά του δήμου Σουφλίου, δεν έχουν πισίνα για να μάθουν κολύμπι, να διασκεδάσουν και είναι κάτι που το στερούνται.
Στις Φέρες αντίθετα, λειτουργεί ΚΑΘΕ καλοκαίρι δημοτική πισίνα και τα παιδιά της περιοχή μαθαίνουν όχι μόνο να κολυμπούν, αλλά το βασικότερο, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν το νερό όταν βρεθούν στη θάλασσα.
Είναι άξιο απορίας πώς και γιατί ο δήμαρχος Σουφλίου, ζητάει αποκατάσταση ζημιών για πισίνα Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Είναι προφανές, ότι η σημερινή αρχή του Σουφλίου, όχι μόνο δεν λειτούργησε την πισίνα, αλλά ούτε επιδιόρθωσε κάποια από τις φθορές – κλοπές των εγκαταστάσεων του πάλαι ποτέ αναπτυξιακού χώρου του Λαγοτροφείου.



Πάντως ο δήμος Σουφλίου διατηρεί την πινακίδα για την πισίνα. Ίσως για να πηγαίνει ο κόσμος και να βλέπει αυτό το χάλι.