Τα πάντα άλλαξε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Αποστόλης Δαβής και κόντρα σε πολλά, κατάφερε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
Ο Αποστόλης Δαβής, ήταν δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου με την παράταξη Βαγγέλη Πουλιλιού και εκλέχθηκε για πρώτη φορά στη δημοτική ενότητα Τυχερού. Στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε και δήλωνε ότι θα κατέβει για δήμαρχος Σουφλίου. Από την πρώτη στην ουσία μέρα που ανέλαβε δημοτικός σύμβουλος ασκούσε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή. Πυροβόλημα κανονικό. Ίσως ορθότερα σφυροκόπημα. Σε κάθε συμβούλιο, σε κάθε απόφαση.
Στο στόχαστρό του έμπαιναν τόσο ο δήμαρχος, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι. Ειδικά όμως ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης.
Λίγες μέρες πριν κλείσουν οι συνδυασμοί, ο Αποστόλης Δαβής, έκανε κάτι που δεν μπορούσε να το φανταστεί ακόμη και ο καλύτερος πολιτικός συντάκτης. Ο Αποστόλης Δαβής έδωσε τα χέρια με τον δήμαρχο Σουφλίου και συμφώνησαν να συνεργαστούν. Έτσι, Δαβής και δήμαρχος από πολιτικοί αντίπαλοι, έγιναν συναγωνιστές.
Για κάποιος αναμενόμενο, καθώς τους τελευταίους μήνες ο Δαβής είχε χαμηλώσει του τόνους και ο δήμαρχος ήθελε να εξασφαλίσει ακόμη μία θητεία και για να το πετύχει έπρεπε το δήμο να τον διεκδικήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι, ώστε να φτάσει το 43% από την πρώτη Κυριακή.
Απ’ την μία υπήρχε η μη συμμετοχή του Παναγιώτη Σκαρκάλα, οπότε έμενε ακόμη ένας συνδυασμός ο οποίος μπορούσε να τεθεί εκτός μάχης. Κι αυτός ήταν ο συνδυασμός του Αποστόλη Δαβή.
Το πρώτο μέρος της συμφωνίας αφορούσε τη σύμπλευση του δημάρχου με τον κ. Δαβή. Το 2ο μέρος την υποψηφιότητα του κ. Δαβή σε άλλη περιφερειακή ενότητα. Έτσι ο κ. Δαβής, από το Τυχερό, βρέθηκε στον εξαιρετικά δύσκολη εκλογική ενότητα Ορφέα. Παρά το γεγονός ότι άλλαξε δημοτική ενότητα, ο Αποστόλη Δαβής κατάφερε να εκλεγεί σύμβουλος, λαμβάνοντας ψήφους από τον Ορφέα και το Σουφλί και κυρίως από το Τυχερό.

Τη νέα χρονιά ο κ. Δαβής θα βρίσκεται ξανά στο δημοτικό συμβούλιο. Αν θα είναι και σε θέση διοίκησης, θα το μάθουμε εν καιρώ.