Στη σύλληψη ενός Βούλγαρου προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας Ορεστιάδας. Ο Βούλγαρος, κατηγορείται ότι λειτούργησε ως εισπράκτορας σπείρας η οποία εξαπατηθεί τηλεφωνικά πολίτες.
Μία μέρα πριν, ο Βούλγαρος είχε παραλάβει από κάτοικο της Αλεξανδρούπολης 18.000 ευρώ. Το θύμα, πίστεψε το ψέμα που του ξεφούρνισαν οι απατεώνες, ότι δήθεν συγγενικό του πρόσωπο εμπλέκεται σε τροχαίο και απαιτούνται χρήματα για να μην μπει φυλακή. Έτσι έδωσε τις οικονομίες του, οι οποίες χάθηκαν. . . Ο εισπράκτορας σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε στην πατρίδα του και την επόμενη ημέρα έφτασε στην Ορεστιάδα, προκειμένου να παραλάβει χρήματα από άλλο θύμα.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ορεστιάδας, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινό συναγερμό, μόλις ενημερώθηκαν για προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών, εντόπισαν τον ύποπτο και προχώρησαν άμεσα στην προσαγωγή του. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι την προηγούμενη ημέρα, είχε εισπράξει τις 18.000 ευρώ από κάτοικο της Αλεξανδρούπολης. Ο Βούλγαρος θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, όμως τα χρήματα που έλαβε από τον κάτοικο της Αλεξανδρούπολης δεν βρέθηκαν.

Οι συλλήψεις εισπρακτόρων είναι πλέον συχνές, όπως και οι καταδίκες τους, όμως η απάτη δεν έχει τέλος και πλέον δεν γίνεται αναφορά σε τραυματισμό, αλλά ζητείται να δοθούν χρήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο εγκλεισμός σε φυλακή.

Ιδιαίτερη προσοχή, γιατί όσο υπάρχουν θύματα, η απάτη θα συνεχίζεται και περιουσίες θα χάνονται.