Για δύο περίπου ώρες, μετά το τέλος της άσκησης ΤΑΜΣ ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ 2023 παρέμειναν “εγκλωβισμένοι” προσκεκλημένοι και επισκέπτες. Κάθε φορά, μετά τις ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων στα πεδία βολής, λόγοι ασφαλείας επιβάλλουν η αναχώρηση των προσκεκλημένων να γίνεται μετά την αναχώρηση των αρχηγών και των υψηλά ιστάμενων πολιτικών.
Όταν τελειώνουν οι βολές, δεν τελειώνουν οι ασκήσεις, καθώς υπάρχει επιθεώρηση των συστημάτων, ενημέρωση, ομιλίες, δηλώσεις κτλ.
Την άσκηση ΤΑΜΣ ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ 2023 παρακολούθησαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας και ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.
Μετά τη δεξίωση, η πολιτική και φυσική ηγεσία των ενόπλων, επισκέφτηκαν άλλο χώρο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ομιλία στα στελέχη που συμμετείχαν στην άσκηση, ενώ υπήρχε και δεξίωση.
Την ίδια ώρα όμως, οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι αφού είχε τελειώσει το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν παρέμειναν στα οχήματά τους, καθώς η αναχώρηση από το πεδίο βολής προς τον οικισμό των Λαβάρων απαγορεύονταν, όπως αναφέραμε πιο πάνω.
Ανάμεσα στους “εγκλωβισμένους” και ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρις Παπαδάκης, ο οποίος δεν είχε πάει στη δεξίωση των επισήμων.
Πρωτάρης σε Παρμενίωνα ως πολιτικός, απόρησε γιατί απαγορεύονταν η έξοδος. Ενημερώθηκε όμως και είπε να πατάει την κόρνα του αυτοκινήτου. Υποθέτουμε ότι το έκανε για να ακούσει την κόρνα ο Φλώρος και να καταλάβει ότι ο κόσμος θέλει να φύγει. . .
Ο κ. Παπαδάκης, πριν γίνει βουλευτής συμμετείχε σε κινητοποιήσεις κατά της επέκτασης των δομών του Φυλακίου. Τότε φώναζε με ντουντούκες, αλλά δεν εισακούστηκε καθώς οι δομές έγιναν και μάλιστα μεγάλες. Πάντως ο ίδιος κέρδισε αναγνωρισιμότητα και τελικά εκλέχθηκε βουλευτής του Βελόπουλου.
Στο μεταξύ, το καλύτερο το είπε ένας ιερέας, που ήταν να πάει σε κηδεία. Στην κηδεία δεν πήγε προφανώς, καθώς ήταν κι αυτός ανάμεσα στους “εγκλωβισμένους”. Ο ιερέας είπε σε κάποια φάση “περιμένουμε να απογειωθεί το air force one για να φύγουμε κι εμείς”. Ένα δίκιο το είχε, καθώς μόλις απογειώθηκε το ελικόπτερο που μετέφερε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο δρόμος για τα Λάβαρα άνοιξε. . .