Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Οδός Παζολίνι
Δευτέρα, 13/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ βασισμένο σε συνεντεύξεις του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Πιερ Πάολο Παζολίνι στη RAI.

D-Day Οι Τελευταίες Λέξεις (1/2)
Τρίτη, 14/11 στις 23:00
Ένα ντοκιμαντέρ για τη θρυλική απόβαση στη Νορμανδία, «την πιο σύνθετη και δύσκολη επιχείρηση στην ιστορία», όπως τη χαρακτήρισε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Αγκάθι
Τετάρτη, 15/11 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Γαβριήλ Τζάφκα με τους Νέελ Ρόνχολτ, Γιένς Σέτερ Λάσεν, Βίμπεκε Χάστρουπ (Ελλάδα – Δανία 2017). Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις πα­ντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμ­φωνα με το σχέδιο της Λίζα, μέχρι που η ίδια συνειδητο­ποιεί ότι αυτό βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο…

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 16/11 στις 23:00
Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα και την ενίσχυση της αποτελεσματι­κότητάς τους.

Στοργή στο Λαό
Παρασκευή, 17/11 στις 22:00
Ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη, με θέμα τη λογοκρισί­α στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), βασισμένο στο άγνωστο μέχρι τώ­ρα αρχείο της χούντας.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 18/11 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 18/11 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Γλυκιά Πατρίδα
Σάββατο, 18/11 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Γουόργουικ Θόρντον με τους Μπράιαν Μπράουν, Σαμ Νιλ, Χάμιλτον Μόρις, Γιούεν Λέσλι (Αυστραλία, 2017). Στην Αυστραλία της δεκαετί­ας του 1920 ένας Αβορίγινας αναγκάζεται να πάρει το νόμο στα χέρια του, εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς ενός λευκού.

Sing Song
Κυριακή, 19/11 στις 17:30

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Μίσα Καμπ (Ολλανδία 2017). Η 16χρονη Γιασμίν καλείται να συμμε­τάσχει σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού στο Σουρινάμ. Με ενθουσιασμό ταξιδεύει στην εξωτική πατρίδα της μαζί με τον κιθαρίστα Στίιν, αλλά όχι μόνο για να τραγουδήσει. Κανείς δεν γνωρίζει ότι προσπαθεί κρυφά να βρει τη μη­τέρα της. Με την αναζήτησή της, διακινδυνεύει τόσο τη φιλία της με τον Stijn, όσο και τη νίκη στον διαγωνισμό. Κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη που ανατρέπει εντελώς τη ζωή της.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/