Ούτε διαρροές πληροφοριών, ούτε διαρροές φωτογραφιών. . .

Από την πρώτη στιγμή έτρεξαν για το θέμα της άρσης απαγόρευσης κυνηγιού στον Έβρο, πρόεδροι κυνηγετικών συλλόγων και ειδικά ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ορεστιάδας Χρήστος Παλιατσούδης, ο οποίος είχε επαφές σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Αρκετές ημέρες πριν επισκέφτηκαν το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας προκειμένου να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα Ευστάθιο Σταθόπουλο ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ορεστιάδας Χρήστος Παλιατσούδης, ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Χαλτβατζής και ο πρόεδρος της ΣΤ ΚΟΜΑΘ Γιάννης Φραγγίδης, προκειμένου να ενημερώσουν για τις θέσεις τους και τα επιχειρήματά τους για την άρση της απαγόρευσης θήρας, εκτός των καμένων εκτάσεων του Έβρου. Η συνάντησή τους ήταν καθοριστική, καθώς τα επιχειρήματά τους φαίνεται ότι έπεισαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αν και η άρση της απαγόρευσης αφορά τις περιοχές βόρεια του Ερυθροποτάμου, οι κυνηγοί για πρώτη φορά έχουν κάτι χειροπιαστό, πέρα από υποσχέσεις, διαρροές και φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι αν και η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα έγινε εδώ και ημέρες, δημοσιοποιήθηκε μόλις δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη για άρση της απαγόρευσης θήρας.

Σε ανακοίνωσή του ο κυνηγετικός σύλλογος Ορεστιάδας αναφέρει:

Οι πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων Ορεστιάδας, Χρήστος Παλιατσούδης & Κομοτηνής κ. Π. Χαλβατζής εκπροσωπώντας τους Συλλόγους της Θράκης μετά από πρωτοβουλία του προεδρου της ΣΤ ΚΟΜΑΘ κ. Ι. Φραγγίδη , συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΚΣΕ κ. Γ. Αραμπατζή επισκέφτηκαν τον γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ε. Σταθόπουλο και του εξέθεσαν όλα τα επιχειρήματα τους, περιβαλλοντικά , κοινωνικά και οικονομικά με στόχο την άρση της ολικής απαγόρευσης θήρας που επιβλήθηκε στον Νομό Έβρου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου . Οι εκπρόσωποι της ΚΟΜΑΘ μεταξύ άλλων, είχαν και την ευκαιρία να αναλύσουν στον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος τον ρόλο των κυνηγών στην κατάσβεση των πυρκαγιών , τις δράσεις τους μετά από αυτές και αρκετά από τα στοιχεία που περιέχονται στην μελέτη που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα των κυνηγετικών οργανώσεων για την διαχείριση της θηραματοπανίδας μετά τις πυρκαγιές στην ΠΕ Έβρου . Κρίνεται εκ του αποτελέσματος ότι η παρέμβαση των συλλόγων της Θράκης και της ΚΟΜΑΘ όσον αφορά των Βόρειο Έβρο ήταν επιτυχής, Συνεχίζουμε την διεκδίκηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την ολική άρση της απαγόρευσης σε όλοκληρο το Νομό Έβρου.
Ευχαριστούμε για την αμέριστη υποστήριξή τους όλο αυτό το διάστημα των Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Κελέτση, τον Βουλευτή Έβρου κ.Χ. Δερμεντζόπουλο , τον βουλευτή Έβρου κ. Α.Δημοσχάκη , τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Β. Δελησταμάτη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και εκλεγμένο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Χ. Τοψιδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έθεσε επίσημα και την οικονομική διάσταση της ολικής απαγόρευσης κυνηγιού για τον Νομό Έβρου και τις συνέπειες της.