«Οι ποδηλάτες της φωτιάς»

Όταν οι μαθητές του γυμνασίου Σουφλίου αποφάσισαν να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για την καταστροφική πυρκαγιά του 2023 και τις επιπτώσεις στην περιοχή, ήταν αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι. Με τα ποδήλατά τους βγήκαν στη φύση και πήραν συνεντεύξεις από κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, υλοτόμους.
Οι μαθητές, με το ντοκιμαντέρ κατάφεραν να καταγράψουν και να μεταφέρουν τη θλίψη, το θυμό, τις αγωνίες αλλά και την ελπίδα, των ανθρώπων που έζησαν από κοντά τα καταστροφικά 24ωρα και τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις.
Η μαθητική ταινία αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα του πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ στο γυμνασίου Σουφλίου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.
Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου*, και αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων μιας εβδομάδας «Κινηματογραφικής Παιδείας» στο Σουφλί. Οι μαθητές είχαν τη συμπαράσταση των καθηγητών τους και του διευθυντή του γυμνασίου Σουφλίου Βαγγέλη Φακούδη.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο από το Νεανικό Πλάνο

Επιλέξτε αν θέλετε, αν σας άρεσε ή όχι.

*Το πρόγραμμα ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και στο Σουφλί με τη συνεργασία του 1ου Γυμνασίου και του Δήμου Σουφλίου από Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.