Εβδομαδιαίες προτάσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Για τη Μικρή Σάμα
Δευτέρα, 19/2 στις 23:00
Ένα συγκλονιστικό προσωπικό βίντεο-ημερολόγιο, χρο­νικό της καταστροφής του πολέμου στη Συρία, μέσα α­πό τα μάτια μιας νεαρής γυναίκας που θέλει να διαφυλά­ξει ντοκουμέντα, ώστε η Σάμα, η νεογέννητη κόρη της, να μπορέσει να κατανοήσει στο μέλλον τις αποφάσεις των γονιών της.

Γυναίκες της Ροκ (4/4)
Τρίτη, 20/2 στις 23:00

Μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων, που αφηγείται την ιστορία σπουδαίων γυναικών της ροκ μου­σικής, που προσπαθούν να επιβιώσουν και να εκφραστούν σε ένα χώρο που κάποτε ήταν ανδροκρατούμενος.
Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 22/2 στις 23:00
Αυτή την Πέμπτη, η εκπομπή «Βουλής Βήμα» εστιάζει σε ευρωπαϊκά θέματα, με σημείο αιχμής την οικονομική δια­κυβέρνηση και την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Στο επίκεντρο και τα μηνύματα της ομιλίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «H E.E. ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών».

Τον Παλιό Εκείνο τον Καιρό
Παρασκευή, 23/2 στις 22:00
Ντοκιμαντέρ παραγωγής του 1964, σε σκηνοθεσία των
Κλέαρχου Κονιτσιώτη και Αλέκου Σακελλάριου. Απο­σπάσματα από σωζόμενες ελληνικές ταινίες της περιόδου 1920-31: Προμηθέας Δεσμώτης, Επίκαιρα-Εορτή στο Στάδιο, Κωμωδίες του Μιχαήλ, Μαρία η Πενταγιώτισσα, Οι γάμοι του Μιχαήλ και της Κοντσέτας, Δάφνις και Χλόη, Ο μάγος της Αθήνας, Ο Μιχαήλ στα μπάνια, Α­στέρω. Τις ταινίες σχολιάζει και συνδέει μεταξύ τους ο Αλέκος Σακελλάριος.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 24/2 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 24/2 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

The Florida Project
Σάββατο, 24/2 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Σον Μπέικερ με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο. Η Μούνεϊ, μια ατίθαση εξάχρονη, ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σε ένα μοτέλ από αυτά που κάποτε γέμιζαν τουρί­στες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες. Το κοντινότερο που έχει σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπό­μπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνε­χώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνεϊ μόλις μετακόμισε δίπλα τους. Το καλοκαίρι τους είναι γεμάτο θαύματα, ζαβολιές και περιπέτειες, ενώ ταυ­τόχρονα οι ενήλικες γύρω τους έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.

Από Τόπο σε Τόπο: Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Κυριακή, 25/2 στις 12:00
Ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο Δήμο Βά­ρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την μεγάλη πολιτιστική παράδοση και εκπροσώπηση από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού. Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Τα Ιστορικά Καφέ των Παρισίων και οι Θαμώνες τους
Κυριακή, 25/2 στις 20:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 50 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων. Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσό­φους, πολιτικούς και απλούς πολίτες.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/