Σφοδρή κριτική για το πρόβλημα που υπήρχε με τις τηλεπικοινωνίες σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, εξαπολύει η νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Έβρου. Σε ανακοίνωση της νομαρχιακής τονίζεται:

Την Κυριακή 18/2 όλοι οι κάτοικοι της βορείου Ελλάδας και δη του ακριτικού μας νομού, επιστρέψαμε σε εποχές του παρελθόντος, όπου δεν είχαμε ανάγκη στην καθημερινότητα και τις δουλειές μας τη σύνδεση με το δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και ίντερνετ. Πέρα από τη ρομαντική όψη της επιστροφής σε μια άλλη εποχή, όχι λόγω επιλογής αλλά λόγω κατάρρευσης του δικτύου του μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιών της χώρας, η κατάσταση αυτή ελλόχευε κινδύνους για όλους μας. Κυρίως όμως, για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών όπως οι κάτοικοι των χωριών και των πόλεων του νομού μας, οι οποίοι βρίσκονται απομακρυσμένοι από όλες τις δομές της κεντρικής Ελλάδας και διαθέτουν το μόνο τρόπο επικοινωνίας, αυτό των τηλεπικοινωνιών.
Ωστόσο, αμέσως μετά την αποκατάσταση του δικτύου τηλεπικοινωνιών, ο πάροχος επέλεξε να υπενθυμίσει την παρουσία του στους συνδρομητές του με την αποστολή των λογαριασμών ληξιπρόθεσμων και ενήμερων (μηνιαίων) οφειλών τους.
Δυστυχώς η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά έλαμψε διά της απουσίας της, αδιαφορώντας να αναζητήσει άμεσα ευθύνες από τους αρμόδιους για όλες τις εκτάσεις που έλαβε ή θα μπορούσε να λάβει η τόσο ευρεία και πολύωρη έλλειψη τηλεπικοινωνιακής κάλυψης για το μεγαλύτερο μέρος της βορείου Ελλάδας, το οποίο περιβάλλεται απ’ άκρη σ’ άκρη από εθνικά σύνορα και ακριτικές περιοχές, χωριά και τους χιλιάδες κατοίκους τους, παραβλέποντας τις έκτακτες και υγειονομικές τους ανάγκες, ζητήματα εθνικής ασφάλειας, αλλά ακόμη και την απλή τους ανάγκη για επικοινωνία. Αντί να σπεύσει να αναζητήσει ευθύνες, επέτρεψε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να δρουν ανεξέλεγκτα με γνώμονα τα οικονομικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των πολιτών.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τηρώντας διαχρονική στάση υπευθυνότητας στις κοινωνικές ανάγκες, καταδικάζει τη στάση αδιαφορίας της κυβέρνησης και απαιτεί να αναζητηθούν ευθύνες προς διαλεύκανση της υποθέσεως αυτής αλλά και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεπικοινωνιών θέτοντας κανόνες και ρήτρες απέναντι στους παρόχους τηλεπικοινωνιών.