Την απόφαση να αποχωρήσουν, αλλά να μην σταματήσουν τον αγώνα, έλαβαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι βρίσκονταν στο μπλόκο του τελωνείου Κήπων. Σε ανακοίνωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης τονίζεται:
Ο αγώνας για τη δικαίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοκόμων του πολύπαθου Νομού μας συνεχίζεται, παίρνοντας άλλες μορφές πάλης.

Σήμερα ΟΣΟΙ αγωνιζόμαστε όλο αυτό το διάστημα αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι από το μπλόκο του τελωνείου, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να μας έχουν επιστραφεί τα κλεμμένα από τις τσέπες μας χρήματα και χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας.
Δηλώνουμε όμως προς όλους ότι θα εξακολουθήσουμε με αξιοπρέπεια, πάθος και δυναμισμό τις προσπάθειές μας για την επίλυση τόσο των δικών μας προβλημάτων μας όσο και του τόπου μας.
Με σεβασμό στους συμπολίτες μας αγωνιζόμαστε για να μη σβήσει η αγροτιά. Για να μπορεί η χώρα μας να στηριχτεί στην ισχυρή και αυτοδύναμη παραγωγική διαδικασία. Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Ενάντια στις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές και τα τραγικά λάθη που απειλούν να εξαφανίσουν τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τον πρωτογενή τομέα, εμείς θα είμαστε όρθιοι και μάχιμοι στα μετερίζια για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόπου.
Ο αγώνας συνεχίζεται !