Ο Μαυρίδης εξακολουθεί να στηρίζει τους συνεργάτες του
Μεγάλη επιμονή της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας να συντομεύσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, ο οποίος όχι μόνο δεν μακρηγορούσε, αλλά ανέφερε σημαντικότατα στοιχεία.

 

Οικονομικά στοιχεία για την ΔΕΥΑ Ορεστιάδας παρουσίασε ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Τσελεμπής, στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Ο κ. Τσελεμπής παρουσίασε μία εικόνα μείωσης των ταμειακών διαθέσιμων.

«Με την προεκλογική διαχείριση του κ. Περιστεράκη (προηγούμενος πρόεδρος) έφτασε σε δεινή οικονομική κατάσταση, για να μην πω στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» τόνισε για την ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Τσελεμπής.
«Δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στη ΔΕΗ ή σε άλλους προμηθευτές και είχε πάντα αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα» είπε ο Δημήτρης Τσελεμπής, ο οποίος υποστήριξε παράλληλα ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΟ στις 31 – 12 – 2021 ήταν 2.665.911 ευρώ. Στις 31 – 12 – 2023 ήταν 884.737 ευρώ αλλά και με απλήρωτες υποχρεώσεις του 23 που δεν πληρώθηκαν 500.000 ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τον κ. Τσελεμπή μέχρι 800.000 – 900.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 21 θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν διότι τόση ήταν η αύξηση της ΔΕΗ συνολικά για τα δύο έτη 22 και 23 σε σχέση με το 21. Τα υπόλοιπα 1.500.000 ήταν σπάταλη διαχείριση.
Ο κ. Τσελεμπής, προφανώς ήθελε να πει πολλά ακόμη, αλλά διακόπηκε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σε μία παρέμβαση που ίσως να μην χρειάζονταν για ένα τόσο σημαντικό θέμα, ειδικά δε, όταν η πρόεδρος δεν είχε παρέμβει από την αρχή νωρίτερα στην έντονη διαφωνία μεταξύ νέου και προηγουμένου δημάρχου.

Τα στοιχεία ο κ. Τσελεμπής είπε ότι τα έχει στείλει και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αρνήθηκε τα όσα υποστήριξε ο κ. Τσελεμπής και ζήτησε μάλιστα το θέμα να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Ο κ. Μαυρίδης είπε ότι μπορεί να καταρρίψει ένα ένα τα στοιχεία, αλλά επειδή το θέμα ήρθε ως ανακοίνωση, ζήτησε να έρθει ως ειδικό το θέμα σε συνεδρίαση. Παράλληλα υποστήριξε ότι ο κ. Τσελεμπής έφερε το θέμα για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
Κατά την πάγια τακτική του, ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας στηρίζει στο απόλυτο τους συνεργάτες του, τακτική όμως η οποία του στοίχισε ακριβά στις εκλογές. Ο Βασίλης Μαυρίδης, επιμένει να στηρίζει τους ανθρώπους που συνεργάστηκε ακόμη κι αν εκφράστηκαν σφοδρότατες αντιδράσεις από άλλους συνεργάτες του. Η επιλογή του αυτή, ήταν ένας από τους λόγους που του στοίχισε και την επανεκλογή του στο δήμο, καθώς αν είχε προχωρήσει σε αλλαγή προσώπων στο ψηφοδέλτιο, όλα θα ήταν – εικάζουμε – αλλιώς σήμερα.

 

Η φαρμακερή ωστόσο ατάκα ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Στράντζελη,  ο οποίος είπε στον Βασίλη Μαυρίδη «Δεν πρόσεχες».

Το δεν πρόσεχες πάντως επιδέχεται πολλών ερμηνειών . . .