Διεθνές για πέντε μέρες το Διδυμότειχο.

Με απόλυτη επιτυχία και με απόλυτη ικανοποίηση για τους μαθητές που συμμετείχαν, το 1ο γυμνάσιο Διδυμοτείχου ολοκλήρωσε τη δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus + » Inclusion of students with few opportunities into the European dimension». Το 1ο γυμνάσιο Διδυμοτείχου, ανέλαβε το δύσκολο έργο της φιλοξενίας αποστολών σχολείων από τη μακρινή Μάλτα και τη Ρουμανία, με τους επισκέπτες να γνωρίζουν το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, την ελληνική φιλοξενία και φυσικά το μοναδικό και ιστορικό Διδυμότειχο.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές, με κοινές δράσεις, κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά, να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, να δημιουργήσουν επαφές και να αποκτήσουν μία σημαντική εμπειρία για το πως είναι να είσαι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την εβδομάδα της επίσκεψης, οι μαθητές έκαναν κοινές κατασκευές, επισκέψεις και φυσικά ανέπτυξαν νέες φιλίες.
Από την άλλη πλευρά, απόλυτα κερδισμένο είναι το Διδυμότειχο, καθώς μπορεί οι Μαλτέζοι να μην έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πόλη για ένα Σαββατοκύριακο, αλλά οι Ρουμάνοι μπορούν και με δεδομένο ότι γνώρισαν κι άλλες περιοχές του Έβρου, το μόνο που χρειάζεται είναι η αφορμή.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 25 μαθητές από τις τρεις χώρες και συνοδοί εκπαιδευτικοί – καθηγητές.

Στο δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, οι μαθητές από την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία, παρουσίασαν τέσσερα μικρά θεατρικά για τον σχολικό εκφοβισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θεατρικά παρουσιάστηκαν στην αγγλική γλώσσα, προσφέροντας ακόμη ένα εφόδιο στους συμμετέχοντες.

Το σχολεία από τη Ρουμανία που συμμετείχε ήταν το Liceul Teoretic Nicolae Titulescu από την πόλη Slatina και το σχολείο της Μάλτας το De La Salle College Sixth Form από την πόλη Birgu.