Διαθέσιμη είναι η πλέον, η νέα ιστοσελίδα του κέντρου πρόληψης Έβρου. Μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν για τις σημαντικές δράσεις του κέντρου, τις σχολές γονέων, την υποστήριξη σχολικών μονάδων και πολλά ακόμη.
Δείτε τη νέα εύχρηστη ιστοσελίδα ΕΔΩ.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, εφαρμόζει δράσεις πρόληψης, βασισμένες στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας, και επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την ενεργοποίησή τους στον αγώνα της πρόληψης.

Οι δράσεις που αναπτύσσει το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Έβρου απευθύνονται σε:

γονείς
εκπαιδευτικούς
μαθητές και εφήβους
στρατευμένους
αθλητικούς συλλόγους και ομάδες
επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά, εφήβους και νέους (προπονητές, αστυνομικούς, επαγγελματίες υγείας, ιερείς, στρατιωτικούς κ.ά)
ειδικές πληθυσμιακές ομάδες
ευρύτερη κοινότητα
Οι στόχοι του Κέντρου Πρόληψης, ανάλογα με την ομάδα στην οποία απευθύνονται και τη διάρκεια της παρέμβασης, είναι:

Η συμβουλευτική και υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας.
Η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών -μαθητών.
Η ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση των εφήβων και νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών (τζόγος, διαδίκτυο κ.α).
Η πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας.
Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα και η κινητοποίησή τους για την ένταξή τους σε αυτά.