Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου, Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Σε ανακοίνωσή που μοιράστηκε στου εργαζόμενους του νοσοκομείου τονίζουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. με γοργό βήμα προχωρά στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας με την εφαρμογή των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων. Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία είναι μόνο κατ’ όνομα δημόσια, τα εμπόδια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού γιγαντώνονται και οι υγειονομικοί καλούνται να δουλεύουν ήλιο με ήλιο για λίγα ψίχουλα παραπάνω!
Η Υγεία γίνεται το πιο ακριβό εμπόρευμα για τους πολλούς και προνόμιο για λίγους, για όσους δηλαδή θα έχουν να πληρώσουν. Αυτό είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και όχι η μείωση της λίστας αναμονής, η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως ισχυρίζεται.
Για άλλη μια φορά, ο λαός καλείται να πληρώσει ξανά και ξανά για να βρει την υγειά του, καλείται με τις θυσίες του να εξασφαλίσει την κερδοφορία των λίγων αλλά και να συνηθίσει στη λογική «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις», γιατί θα είναι στην «ατομική ευθύνη και τσέπη» του καθενός το αν θα λάβει θεραπεία.
• Άμεση λειτουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
• Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
• Καμία πληρωμή για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση της υγείας.